ERC “explora” la possibilitat d’un pacte estable de govern amb el PSC a Sant Sadurní d’Anoia

25/01/2024 - 18:00h

Els dos partits estan en fase de negociació

El govern municipal de Sant Sadurní d’Anoia podria viure canvis en poc temps. ERC i Sant Sadurní en Comú tenen un pacte de governabilitat en minoria a i des de fa unes setmanes els republicans estan mantenint contactes amb el PSC per tractar d’arribar a un acord que garanteixi l’estabilitat durant la present legislatura.

L’alcalde sadurninenc Pere Vernet ha confirmat aquests contactes i ha assenyalat que l’objectiu és acabar concretant un pacte de govern estable que beneficiï el municipi i eviti situacions d’inestabilitat com ja s’han viscut en diferents moments dels primers mesos de legislatura. De moment, sembla que la sintonia entre ERC i Sant Sadurní en Comú per una banda i el PSC per l’altra és molta i podria haver-hi novetats en pocs dies si s’acaben de deixar enrera les últimes línies vermelles que encara separen republicans i socialistes.

ERC té 6 regidors, mentre que Junts com a segona força en té 4, el PSC també en té 4, CUP-Amunt 1, Partit Popular 1 i Sant Sadurní en Comú 1. L’actual pacte de govern ERC-Sant Sadurní en Comú només garanteix 7 vots sobre 17. L’entesa amb el PSC permetria garantir fins a 11 vots.

També et pot interessar

Comentaris