La ‘Terra Baixa’ del Casal i Taller d’Assaig Teatre continua la seva gira

24/01/2024 - 15:13h

L’adaptació del clàssic de Guimerà produïda pel Casal de Vilafranca i el TAT ha travessat fronteres internacionals i s’haurà representat en una vintena d’ocasions

La producció del Casal i del Taller d’Assaig Teatral de la versió de Terra Baixa, continua la seva gira després de la seva estrena el novembre del 2022. Durant l’any 2023, l’obra s’ha pogut veure al prestigiós Festival Internacional de Teatre Amateur de Girona (FITAG) on es va representar amb la projecció de subtítols en anglès, a la Mostra de Teatre d’Alcoi i a la Mostra de Teatre de la ciutat de Chivasso, prop de Torí, a Itàlia.

Al nostre país també han actuat als Monjos, a Capellades i a Ullastrell, La Pobla de Mafumet i en una segona representació al Casal. Per aquest any 2024, ja han confirmat les següents actuacions el dia 21 a Terrassa i dia 28 a Sant Feliu de Guíxols. Pel mes de febrer: dia 18 Les Franqueses del Vallès i dia 25 a Abrera. Març: 23 a Gelida i 24 a Breda; Abril: Dia 20 a Gandesa i dia 27 a Pineda; Maig: dia 12 a Vila-rodona i dia 18 al Casal de Vilafranca.

La gira es tancarà, de moment, amb una darrera representació al teatre del Casal el 18 de maig. En total, l’obra s’haurà representat en 19 ocasions. La proposta d’aquesta Terra baixa sintetitza el text en sis personatges enlloc dels dotze de l’obra original, elimina per tant diàlegs i reorganitza l’ordre de les intervencions i rèpliques, sent fidel en tot moment al text de Guimerà. L’adaptació prioritza la mirada de la Marta per sobre les altres possibles lectures de l’obra i posa èmfasis en els temes claus i essencials de l’obra: el poder patriarcal, econòmic, social i psicològic en el personatge de Sebastià i la Marta, una dona que lluita per la seva llibertat i la seva passió amb la complicitat del Manelic. La posada en escena fuig del drama romàntic i vol apropar l’obra al públic contemporani.

L’adaptació ha anat a càrrec de Manel Güell, Valeri Laguna i Jordi Romagosa i l’equip artístic està format per Anna Gol, Mario Larrubia, Adrà Machuca, Gregori Escalona, Maria Jesús de la Rosa i Mireia Segura; i l’equip tècnic per Antonio Rabal i Santi Muniente.

Foto: Toni Galitó

També et pot interessar

Comentaris