Vilafranca obrirà la gira del projecte solidari ‘La simfonia dels herois’

22/01/2024 - 17:00h

Serà el proper 17 de febrer a l’auditori amb la participació de Ramon Mirabet, David Palau i Lucas Dalman acompanyats de més de setanta músics i cantants

Aquest dimarts s’ha presentat al saló de plens de l’Ajuntament de Vilafranca el concert que obrirà la gira del disc ‘La Simfonia dels Herois’ i que tindrà lloc a l’Auditori Maria Rosa Juncosa de Vilafranca del Penedès, el proper dissabte 17 de febrer. Aquest és un projecte musical solidari i esperançador amb pacients que han patit un tumor cerebral. Després de la gravació d’un disc, el concert de presentació fet a l’Hospitalet de Llobregat el maig passat i la realització d’un documental que properament emetrà TV3, ara arrenca una gira de concerts per Catalunya (de moment hi ha confirmats Vic, Vilanova i la Geltrú, Girona i Sabadell), amb l’objectiu de recollir fons per a la investigació.

Liderat pel doctor Andreu Gabarrós, cap del servei de neurocirurgia de l’hospital de Bellvitge, i la seva banda de rock Dorigen, La Simfonia dels herois compta amb la participació de pacients músics i també artistes professionals que apadrinen les cançons de forma totalment altruista. Alguns dels artistes que hi han col·laborat i hi donen suport són Ramon Mirabet, Manu Guix, Marina Rosell, Estopa, Gerard Quintana, Carles Benavent, Antonio Orozco, Mark Knopfler, el Mago Pop o Judith Nedermann. També l’orquestra del Col·legi de Metges de Barcelona i les corals Gregal dels Lluïsos de Gràcia i la del Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona.

Reconeixement als pacients

Andreu Gabarrós explicava que “amb el disc he volgut fer un reconeixement a l’esforç de superació de les persones intervingudes d’un tumor cerebral. Vaig triar 9 pacients que eren músics, a qui vaig composar una cançó i vaig convidar a participar-hi, adaptant cada peça a l’instrument que tocava cada pacient”. La cançó coral Simfonia dels herois, que dona nom al projecte, tanca el concert amb la participació de tot el conjunt d’intèrprets. Al concert de Vilafranca ja s’han confirmat les actuacions de músics locals com David Palau i Lucas Dalman, i també del cantautor Ramon Miravet. El concert estarà presentat per l’actriu i narradora Jordina Biosca.

El cantant de Dorigen, Jordi Zacarés, explicava que aquest “és un dels projectes musicals més potents que s’estan fent actualment a Catalunya, que a més, suma la vessant humana que no deixa a ningú indiferent, les persones que vinguin al concert, en sortiran diferents”.

Concert solidari

L’Ajuntament de Vilafranca del Penedès s’ha implicat en aquest projecte des de l’inici del seu plantejament, segons explicava la regidora de Cultura, Àngels Dalmau, per “vocació solidària i per la vinculació entre cultura i salut. La cultura genera millora en les malalties i reforça la persona en la seva lluita”. La regidora afegia que “Catalunya és una terra molt solidària. Estic convençuda que també hi haurà una molt bona resposta en aquest primer concert a Vilafranca del Penedès”. 

A la presentació també s’ha avançat la participació especial dels Xicots de Vilafranca que durant l’espectacle, on i participen una setantena de músics i cantants i que té una durada d’una hora i mitja, hi faran dos pilars.

Les entrades pel concert són a la venda a la plataforma Actura al preu de 22€. Tots els beneficis es destinaran a obrir una línia de recerca de tumors cerebrals. Aquesta iniciativa té el suport de l’IDIBELL i de l’Institut Català d’Oncologia (ICO), alineat amb l’estratègica de l’Institut Català de la Salut de “Arts in Health“ i el suport de l’Hospital de Bellvitge.

També et pot interessar

Comentaris