L’Ajuntament de l’Arboç exigeix a Educació l’eliminació de les barreres arquitectòniques de l’escola

L’Escola Sant Julià de l’Arboç (Foto: Ajuntament de l’Arboç)
19/01/2024 - 11:44h

També reclama la devolució dels diners avançats per a una actuació a l’ascensor de l’equipament educatiu

L’Ajuntament de l’Arboç exigeix de manera urgent al Departament d’Educació de la Generalitat l’eliminació de les barreres arquitectòniques de l’escola Sant Julià.

Segons recorda l’administració local, el passat 22 de desembre del 2023 la directora del servei territorial d’Educació del Penedès, Pilar Rodríguez va assistir a l’Ajuntament de l’Arboç per mantenir una reunió amb el regidor d’Ensenyament, l’alcalde i la directora de l’escola Sant Julià.

Es tracta d’una trobada que es va sol·licitar des del consistori arbocenc el mes de juliol després de realitzar una valoració de les necessitats de l’escola pública del municipi.

Els temes que es van tractar durant la reunió, recorda l’Ajuntament de l’Arboç, van ser els següents:

• Eliminació de les barreres arquitectòniques: l’escola Sant Julià compta amb plantes a doble nivell, això dificulta i/o prohibeix l’accés a aquells infants amb mobilitat reduïda. Aquestes barreres es localitzen en la primera planta i en l’accés al pati. Per facilitar i avançar en la resolució, l’Ajuntament de l’Arboç va presentar el plànol amb les modificacions necessàries i el pressupost.

• Devolució del pagament de l’ascensor: el març de 2023, l’Ajuntament de l’Arboç va avançar el cost de la instal·lació de l’ascensor (71.000 €), després d’acordar que es finançaria posteriorment pel departament d’Ensenyament. “A dia d’avui encara no s’ha rebut la devolució”, es lamenta des de l’administració local.

• Habilitar un lavabo adaptat: en la línia de les barreres arquitectòniques, la situació d’alguns estudiants requereix l’adaptació d’un lavabo per a poder satisfer les seves necessitats bàsiques.

• Ampliació de l’escola: la intenció de l’Ajuntament de l’Arboç era construir una nova escola, però el departament d’Ensenyament va rebutjar la cessió dels terrenys concedits i va manifestar la impossibilitat d’aquesta acció. En el seu lloc, es va sol·licitar l’ampliació de l’escola fent ús del terreny amb el qual ja compta. Aquesta necessitat ve derivada de la retirada dels barracons, a causa del seu mal estat, destinats als estudiants d’educació infantil. La proposta de l’Ajuntament de l’Arboç és construir sis classes, una aula de psicomotricitat i una per al professorat, destinades únicament per a l’etapa inicial (3 a 6 anys). Aquestes instal·lacions se situarien en un terreny delimitat dins de la mateixa escola i amb accés directe a l’exterior.

Resposta d’Educació

En resposta a les demandes, la directora del servei territorial d’Educació del Penedès es va comprometre a donar una solució urgent a l’eliminació de les barreres arquitectòniques, la devolució del pagament de l’ascensor i habilitar un lavabo adaptat.

Pel que fa a l’ampliació de l’escola Sant Julià, va informar que els terminis per a la realització d’obres noves són molt dilatats. No obstant això, inclouria el municipi de l’Arboç dins d’aquesta agenda. Així mateix, també va informar de la impossibilitat que l’Ajuntament de l’Arboç avanci el cost econòmic per a la realització d’aquest projecte.

També et pot interessar

Comentaris