ERC celebra l’aplicació del topall al preu dels lloguers a Vilafranca i Sant Sadurní

La fixació de les rendes màximes de lloguer en municipis on el mercat d’habitatge està més tensionat es començarà a aplicar el mes de febrer

Els màxims responsables d’ERC a Vilafranca i Sant Sadurní, el regidor Pere Sàbat i l’alcalde Pere Vernet, respectivament, han comparegut aquest matí per donar a conèixer els beneficis que per als seus municipis comportarà la limitació del preu de lloguer d’habitatges en aquestes dues ciutats i en 138 més a tot Catalunya a partir del mes de febrer, tal com van acordar la conselleria de Territori de la Generalitat i el ministeri d’Habitatge. Per a tots dos la mesura representa un pas endavant “per garantir l’accés a un dret bàsic com és l’habitatge i la qualitat de vida de la ciutadania”.

En el cas de Vilafranca, Sàbat va recordar que ja està prevista una bateria de mesures per encarar una problemàtica que fa que molta gent hagi de destinar una part important del seu sou a l’habitatge, atès que la mitjana del preu de lloguer a la capital de l’Alt Penedès és de prop de 850€. En aquest sentit, Sàbat ha recordat que el pressupost municipal que es va aprovar ahir preveu una inversió en habitatge que dobla la quantitat respecte el 2023, ja que passa del 0’89% a 1,92% del pressupost, una xifra que espera que pugui arribar al 2% al llarg del mandat per poder fer front amb garanties a l’emergència habitacional que pateix la vila.

Pel que fa a Sant Sadurní, l’alcalde Pere Vernet va aplaudir la mesura aplicable a partir del febrer per combatre el perjudici que representa per a molts municipis de la segona corona metropolitana, que tenen escassa oferta d’habitatge i preus de lloguer disparats. En el cas de Sant Sadurní la mitjana se situa entre els 750 i els 800€. Vernet va recordar els projectes que pròximament veuran la llum al seu municipi, com ara els 32 pisos que es construiran al carrer Gelida gràcies a un conveni signat amb l’INCASÒL; també l’oferta de parcel·les municipals per construir 36 habitatges de lloguer social en règim cooperatiu al carrer Alacant, mentre que continuen les negociacions amb el ministeri d’Hisenda per acabar de rebre la dotació econòmica per a la construcció d’habitatge a la parcel·la de l’antiga caserna de la Guàrdia Civil, on s’hi edificarien pisos de protecció oficial amb reserva dels baixos per a equipaments públics. En aquest cas i en el del carrer Gelida caldrà determinar els col·lectius a qui van adreçades les promocions, sigui gent gran, jove o persones amb risc d’exclusió, entre d’altres.

També et pot interessar

Comentaris