L’empresa domenyenca Mobles Palau rep el Premi Nacional d’Establiments Comercials Centenaris

Josep i Robert Palau, pare i fill, de Mobles Palau de Sant Jaume dels Domenys.
11/01/2024 - 18:34h

Josep i Robert Palau, pare i fill, han rebut el guardó de la Generalitat

L’empresa domenyenca Mobles Palau ha rebut aquest dijous el Premi Nacional als Establiments Comercials Centenaris de la Generalitat de Catalunya en la seva 23a edició. Mobles Palau que enguany compleix 175 anys porta treballant des de 1849 i ha estat l’única empresa del Baix Penedès guardonada.

A l’acte, que ha tingut lloc al Palau de la Generalitat, hi han assistit Robert (fill) i Josep Palau (pare) els quals han rebut de la mà del conseller d’Empresa i Treball Roger Torrent, aquest guardó. Robert i Josep Palau han indicat que “estem molt orgullosos de rebre aquest accèssit perquè es tracta d’un reconeixement a les sis generacions que hem estat al capdavant de l’empresa familiar, al treball ben fet i al gran esforç que han fet els nostres avantpassats per tal de deixar-nos aquest llegat”.

Mobles Palau va iniciar la seva activitat l’any 1849 i actualment és dirigida per Robert Palau, l’hereu de la tradició familiar de sisena generació. Els orígens es remunten quan l’avi del seu besavi, Josep Palau Palau va començar a apuntar els seus treballs de fusteria en una llibreta. En aquells temps, el més habitual era treballar a canvi de “barates”, ja que la pesseta no existia (només hi havia els reals), per tant, en aquella documentació que tenen tan ben guardada, es pot apreciar com es feien aquells tractes.

En els seus inicis a més de fer treballs manuals que eren artesanals, també era usual que els fusters de pobles s’hi dediquessin a fer els taüts. Anys després i a mesura que van anar passant anys i generacions, van haver d’adequar-se als nous temps, fet que els va portar l’any 1976 a obrir la seva gran nau que està situada a Sant Jaume dels Domenys.

Allà ja van començar com a empresa de mobles tot i que amb els canvis de consum i de clients, es van saber adaptar no només fent mobles a mida i venent aquest producte, sinó en decoració, mobles, interiorisme i oferint serveis integrals a aquells clients que ho necessitessin. Amb l’aparició d’internet, van crear la seva pàgina web www.moblespalau.com i actualment es troben a Facebook i Instagram.

Mobles Palau en l’actualitat té dues botigues, la primerenca que està situada al carrer de Sant Jaume 20 de Sant Jaume dels Domenys i una altra ubicada a la Ctra. De Barcelona número 30 del Vendrell.

També et pot interessar

Comentaris