El tram Sant Vicenç de Calders-Vilafranca de l’R4, tallat la major part del dia a partir de dilluns per obres

Un tren d’alta velocitat i un de l’R4 de Rodalies circulen en paral·lel per un tram de via proper a Vilafranca del Penedès (Foto: Fèlix Miró)
11/01/2024 - 16:08h

Només funcionarà les hores punta del matí i el vespre i els caps de setmana i festius fins al mes d’agost

A partir de dilluns que ve, 15 de gener, quedarà interromput el servei ferroviari de la línia R4 de Rodalies entre les estacions de Sant Vicenç de Calders, al terme municipal del Vendrell, i de Vilafranca del Penedès amb motiu de les obres del Corredor del Mediterrani.

La interrumpció del servei afectarà els dies feiners entre les 8 h i les 19 h, i entre les 21.30 h i les 22.30 h, mentre que els caps de setmana i festius no hi haurà talls. Quan hi hagi la circulació interrompuda, Renfe habilitarà un transport alternatiu per carretera, que passarà per les estacions l’Arboç i els Monjos. Les obres duraran fins el 16 d’agost i serviran per instal·lar el tercer carril i s’implantarà l’ample mixt a les vies generals de circulació, així com en alguna via d’apart.

Segons informa Renfe en un comunicat emès aquest dijous, amb les obres, l’ens gestor ferroviari ADIF adequarà la configuració de l’esquema de vies a l’Arboç, de manera que les vies generals quedaran emplaçades a l’exterior, habilitant una via d’apartat de 750 metres de longitud útil i també dotada d’ample mixt a la part central. En aquesta mateixa estació es construirà un nou pas inferior i dues noves andanes. També s’hi habilitarà l’accés en ample mixt a una indústria propera.

Altres operacions consistiran en l’adequació de la línia aèria de contacte, la instal·lació de nous aparells de via aptes per als dos amples -internacional i ibèric- i l’adaptació dels sistemes de gestió de trànsit i d’equipaments de control de comandament, senyalització i instal·lacions. Renfe apunta que les obres estan cofinançades pel Mecanisme ‘Connectar Europa’ de la Unió Europea (CEF).

Pel que fa al transport alternatiu que s’habilitarà per carretera, la companyia ferroviaria garanteix que seran autobusos accessibles per a persones amb mobilitat reduïda. Pel que fa a la presència de bicicletes i mascotes, diu que aquesta qüestió estarà subjecte a la normativa de transport per carretera.

També et pot interessar

Comentaris