La iniciativa dels tortells amb joia esgota aquests dolços de Reis a Vilafranca

Pablo Sancho i la seva mare, Consuelo París; i la jove Marina Mateu, dues de les 10 persones guanyadores d’un tortell enjoiat.
10/01/2024 - 15:51h

La Joieria Moner avança que el proper any 2025 repetirà la proposta de promoció comercial que ha estat tot un èxit

La iniciativa de la Joieria Moner de Vilafranca d’impulsar una campanya comercial basada a amagar 10 joies d’or de 18 quirats –5 anells amb topazi i diamants, valorats en 650 €, i 5 polseres de 250 €– que 5 pastisseries locals van coŀlocar en 10 d’un total d’aproximadament 5.000 tortells de Reis per a la festa de dissabte passat ha estat un èxit aclaparador.

La seva responsable, Gena Moner, que assegura que s’esperava una bona rebuda, “però ni de bon tros que m’arribés a felicitar tantíssima gent i que, fins i tot, unes dones de Palamós hagin vingut a comprar a Vilafranca en conèixer la iniciativa”, diu que l’èxit ha estat molt més gran del que preveia i ja avança que per Reis del 2025 ho repetiran, si bé ja es veurà si amb algun canvi o no.

Les cues de clients davant les cinc pastisseries tradicionals implicades en la campanya –Bertran, Galí, Parés, Rius i Trens– van ser llargues i constants tant divendres com dissabte, quan ja era impossible aconseguir un tortell si no s’havia encarregat abans.

Moner ha explicat al 3d8 que aquesta promoció per incentivar les compres a Vilafranca se li va ocórrer jugant a tennis, i assegura: “Em fa feliç haver portat alegria, felicitat i diversió” amb la iniciativa.
Recordem que a les 10 persones que els ha tocat una joia també se’ls obsequiarà amb unes postres cortesia de cada pastisseria.

Sorpresa total
El 3d8 ha parlat amb dues de les 10 persones afortunades amb un tortell enjoiat, les quals coincideixen en el seu escepticisme inicial perquè pensaven que potser hi hauria alguna mena de trampa perquè “toqués a un VTV”, diu divertit Pablo Sancho, una de les persones agraciades.

De fet, Sancho va anar dissabte a dinar a casa dels pares en el primer àpat familiar de les festes de què podia gaudir per culpa de la grip i la Covid-19, i explica: “Al primer tall que va fer el meu pare al tortell que va portar de postres una tieta ja va veure que hi havia un obstacle”.

“Al dinar havíem fet broma sobre a qui li tocaria i ens vam trobar amb el braçalet embolicat amb molt de paper de plata, suposo que perquè no fos un paquetet petit que es pogués perdre”, diu Sancho, que conclou que a les 6 persones del dinar els va fer molta iŀlusió, com a clients habituals de Cal Trens. El tortell era de massapà i, esclar, els va semblar encara més bo del normal.

De la seva banda, la jove Marina Mateu, de les Cabanyes, es va trobar també una polsera en el tradicional sopar familiar de la nit de Reis. Una tieta ja havia encarregat el tortell al forn Rius del barri de la Girada, però “en l’últim moment va canviar un de crema pel de nata, que va acabar tenint amagada la joia”.

“Va ser impressionant el silenci, les cares i, de cop, els crits i salts de tothom en trobar el braçalet”, diu Mateu, que està també molt contenta per l’emoció que va tenir la seva àvia, de 90 anys.

La joia se la quedarà ella mateixa i ja ha apuntat que s’hi farà gravar a la Joieria Moner “la data del 5 de gener del 2024”. La troballa sorpresa va fer molt contenta un grup d’una dotzena de persones que compartien el sopar familiar.

També et pot interessar

Comentaris