Junts acusa el govern de Vilafranca de no voler campus universitari a la ciutat

09/01/2024 - 14:00h

El portaveu Aureli Ruiz diu que Vilafranca està perdent una gran oportunitat

Junts per Vilafranca ha acusat de nou el govern municipal del PSC de menystenir el projecte unversitari de la ciutat que els juntaires van engegar durant el seu mandat. El portaveu Aureli Ruiz ha evidenciat el malestar de la seva formació pel fet que en el pressupost de 2024 que s’ha d’aprovar la setmana que ve no hi hagi cap partida destinada al projecte de creació d’un nou campus universitari a Vilafranca.
“Estem perdent el tren d’una gran oportunitat. Totes les ciutats del nostre entorn i més concretament de la vegueria, sí que estan apostant per l’oferta universitària i, en canvi, nosaltres no. Ens estem convertint en una ciutat de segona. Només hem de veure l’exemple d’Igualada”, va asenyalar.

Des de Junts també han fet palesa la seva preocupació per “l’endarreriment” de la renovació del conveni amb la Universitat Rovira i Virgili per poder seguir tenint a la ciutat la facultat d’Infermeria a la seu de l’Enològica. La facultat vilafranquina està en marxa des de fa dos cursos i, de moment, està garantit que l’any que ve els alumnes podran seguir els seus estudis a Vilafranca. “Si no es renova el conveni, existeix la possibilitat que la URV decideixi que els alumnes de tercer i quart es traslladin al Vendrell”, adverteix Ruiz.

Des del govern municipal es desmenteix aquesta possible marxa dels alumnes dels dos darrers cursos de la carrera fora de la ciutat i es recorda que tot està ja preparat per a que l’any que ve els estudiants de tercer puguin continuar a la capital de l’Alt Penedès.

Més enllà de les crítiques pel model universitari de l’equip de govern, Junts titlla la proposta de pressupost de 2024 com “la pitjor dels últims 20 anys a Vilafranca”. Aureli Ruiz indica que “no hi ha cap projecte de ciutat il.lusionant i de futur. Estem davant de propostes i d’inversions que no van més enllà de la gestió diària”. El portaveu juntaire també ha assenyalat que “sembla que estem apostant cada dia més per tenir una ciutat dormitori i poca cosa més. S’estan retallant partides pressupostàries en àmbits que són fonamentals per mantenir viva la ciutat en tots els nivells”.

També et pot interessar

Comentaris