Les festes de Sant Raimon de Vilafranca tornen amb 25 actes repartits en 15 emplaçaments

09/01/2024 - 09:56h

Cocerts, tastos i activitats culturals entre els dies 19 i 28

Les tradicionals festes de Sant Raimon de Vilafranca, organitzades en el marc de la festivitat de Sant Raimon copatró de la ciutat, tornen un any més entre el 19 i el 28 d’aquest mes de gener. Les festes d’hivern de la capital de l’Alt Penedès són una cita obligada del calendari festiu de la ciutat i enguany arriben amb un ampli programa de 25 actes repartits en 15 emplaçaments diferents amb l’objectiu d’arribar a tot tipus de públic.

El gruix del programa començarà el dia 19 amb el castell de focs a la plaça del Penedès i amb el sopar del bitllet al Casal a partir de 3/4 de 10 del vespre. Per a participar en el sopar, recuperat el 2018 per l’Agrupació de Raimons i Raimundes, cal adquirir el tiquet a Cal Bolet els dijous previs. Posteriorment al sopar hi haurà sessió musical amb el grup Yesterday’s

El sopar del bitllet forma part del llistat dels principals actes de les festes. Un altre punt àlgid serà el ball de festes amb Hotel Cochambre el dissabte 20 al Casal, i el Tast Raïm-On del divendres 26 al teatre de Cal Bolet. Aquest tast s’ha convertit, des de la seva posada en marxa fa quatre anys, en una de les activiats amb major seguiment. El maridatge entre vins de la DO Penedès i elements gastronòmics poc habituals han fet del tast un reclam. Aquest any el maridatge es farà amb catànies.

Raimon Bové, un dels membres de l’Agrupació de Raimons i Raimundes, va assenyalar a la presentació de les festes que per a poder participar al tast caldrà inscriure’s a través d’internet el dia 18 a partir de les 6 de la tarda (ww.raimons.cat). “L’any passat les places disponibles es van esgotar en només 10 minuts. Per això insistim molt aquest any en el dia i l’hora exactes per a apuntar-s’hi”.

La tarda infantil amb marionetes a la plaça Sant Joan el dissabte 27 a les 6 de la tarda, o la festa dels Raimons del mateix dia al Casal al punt de la mitjanit, amb el grup Sixtus són també punts destacats de la programació d’aquest 2024. El grup Sixtus és un dels millors del país en versions per a gent jove i inicia a Vilafranca la seva gira d’enguany.

A nivell de novetats també cal fer esment a la instal.lació poètica que muntarà a la rambla de Sant Francesc a càrrec del poeta Santi Borrell. Per altra banda, repeteixen el concurs d’instagram amb tres premis per als tres primers classificats i les visites guiades del Castell de Penyafort gràcies a la col.laboració de l’Ajuntament de Santa Margarida i Els Monjos. Mentres, les pastisseries vilafranquines Galí i Anfi vendran durant tot aquest mes de gener les coques de Sant Raimon.

El gruix del programa es pot consultar a la renovada pàgina web de l’Agrupació de Raimons i Raimundes (www.raimons.cat) i també al portal de l’Ajuntament de Vilafranca que inclou, des d’aquest any, un apartat específic de les festes. La regidora de Cultura Angels Dalmau va valorar que les festes estiguin organitzades per l’Agrupació de Raimons i Raimundes i diverses entitats de la ciutat. L’Ajuntament de Vilafranca hi col.labora des de 2018.

Un altre dels aspectes novedosos del 2024 és la promoció del capgrós representatiu de les festes creat el 2015 per Marc Sadurní. De fet, la imatge del capgrós apareix aquest any al programa i, a més, estarà present als diferents actes.

També et pot interessar

Comentaris