Els Reis d’Orient arribaran al municipi de Calafell en vaixell

Arribada dels Reis d’Orient a Calafell (Foto: Ajuntament de Calafell)
03/01/2024 - 09:59h

Ho faran divendres a les 17h al Port de Segur de Calafell i les cavalcades estrenen alguns canvis en els itineraris i espais

Aquest divendres, 5 de gener, tornen les cavalcades de Reis d’Orient. Pel que fa al municipi de Calafell i com és tradició, Ses Majestats arribaran en tres vaixells al Port de Segur de Calafell. I aquí començaran les cavalcades, que enguany estrenaran alguns canvis en els itineraris i espais, destinats a donar més caliu i proximitat a les celebracions i a aconseguir que acabin a una hora raonable per als infants petits.

En aquest sentit, la cavalcada de Segur de Calafell es farà al propi Port. La tinent d’alcalde de Cultura de l’Ajuntament de Calafell, Mònica Trepat ho explica així: “La gent ja està concentrada allí, gaudint de l’espectacle previ i esperant els Reis. I també al Port es fa el lliurament de cartes. Creiem que gaudirem de molta proximitat i de caliu en el conjunt dels actes”.

L’altre canvi és que el lliurament de cartes a Calafell es farà a la plaça de Catalunya. I des d’allí, a les 7 del vespre, sortirà la cavalcada que recorre els nuclis del Poble i de la Platja.

Es mantenen dues accions pensades per a facilitar el gaudi de la festa a totes les persones. D’una banda, a les recollides de cartes hi haurà una fila inclusiva, que permetrà les famílies amb infants amb diversitat funcional no haver de fer cua. De l’altra, els caramels que es llançaran seran dense gluten per tal que les persones amb celiaquia puguin consumir-los.

D’altra banda, amb motiu de les cavalcades i els diferents actes hi haurà afectacions al trànsit. Preguem que es respectin tant la prohibició de circular com la d’estacionar, que estaran senyalitzades. Aconsellem, a més, arribar amb antelació a les activitats.

Finalment, des de l’Ajuntament de Calafell es recorden alguns consells de protecció civil per a gaudir de les cavalcades amb seguretat i tranquil·litat, les quals poden consultar-se en aquest enllaç.

Programa previst

A Segur de Calafell:

  • 16.30 h: Animació a la plaça del Port. Benvinguda als Reis de l’Orient, amb el Patge Omar i la Banda Bandarra amb la participació de Batukxics.
  • 17 h: Arribada amb vaixell de Ses Majestats.
  • 17.30 h: Inici de la cavalcada. Recorregut pel Port.
  • 18 a 19:30 h Recollida de cartes.
     

A Calafell:

  • 16 h Recollida de cartes a la plaça de Catalunya.     
  • 19 h Inici Cavalcada. Recorregut: plaça de Catalunya, carrer de l’Església, plaça de la Constitució, carrer  Major, carrer Jesús, passeig de la Unió, carretera del Sanatori, carretera de l’Estació, avinguda Mossèn Jaume Soler, rambla Antoni Artigas, carrer Vilamar, carrer Sant Pere.

També et pot interessar

Comentaris