Sant Sadurní d’Anoia invertirà 4,5 milions d’euros per fer realitat el nou Teatre de l’Ateneu

19/12/2023 - 13:00h

Acord entre l’Ajuntament i l’entitat per tirar endavant el projecte

L’alcalde de Sant Sadurní d’Anoia Pere Vernet ha fet avui un repàs de les grans actuacions que el seu equip de govern vol tirar endavant durant la present legislatura. Un dels projectes més emblemàtics és el de la reforma del Teatre de l’Ateneu per a convertir-lo en equipament de referència del municipi. Vernet ha avançat que hi ha acord amb l’entitat per signar un conveni de col.laboració per redactar un pla especial i per concretar les futures obres. “Hem aprofitat el canvi de junta de l’Ateneu per accelerar les converses i poder iniciar tot el procés”.

La transformació del teatre tindrà un cost aproximat de 4,5 milions que es cobriran, sobretot, a través de subvencions. “Es un projecte de llarg abast que no podrà estar enllstit aquesta legislatura, però tenim la decidida intenció que el projecte vegi la llum el més aviat possible. Es una demanda i una necessitat del municipi que volem resoldre”.

A nivell de grans projectes, l’alcalde també ha posat l’accent en l’objectiu de “diversificar l’activitat econòmica de Sant Sadurní d’Anoia”. El desenvolupament del polígon industrial Can Ferrer III s’emmarca en aquesta línia d’actuació. “Estem molt contents de la nostra indústria, però ens hem d’obrir i buscar noves alternatives basades en empreses d’I+D. El polígon Can Ferrer III tindrà una parcel.lació pensada, precisament, en la implantació de petites i mitjanes empreses, allunyades de la logística i centrades en noves tecnologies i nova economia”.

La legislatura, però, no serà fàcil per Sant Sadurní. De fet, Pere Vernet ha parlat de la necessitat de “retallades” en el pressupost de 2024. “Hem de ser conscients de la dificultosa cojuntura econòmica global que estem tenint amb una constant pujada de preus. Això es traduirà en un pressupost més ajustat. Això sí, mantindrem, costi el que costi, els nostres serveis i les subvencions a les entitats. Som un govern d’esquerres i actuarem com a tal”.

Vernet ha assenyalat que el ple de pressupostos serà a finals de gener. S’ha mostrat convençut que “s’acabarà aprovant, si bé, fins ara, la legislatura no està sent fàcil. Està resultant especialment complicat arribar a acords i des de l’oposició ens recorden constantment que som un govern en minoria. De totes formes, acabarem aconseguint tirar endavant el pressupost. N’estic segur”.

Entre el seguit de preocupacions que està afrontant l’Ajuntament de Sant Sadurní d’Anoia també hi ha la de la sequera. “Es la pandèmia de la nostra legislatura”, ha reblat Pere Vernet. L’alcalde sadurninenc ha assenyalat que pel municipi és molt complicat poder complir la normativa de reducció de consum que estableix l’ACA. “No hem d’oblidar que la nostra indústria és preferentment agroalimentària i aquest sector no pot fer servir, per llei, aigua regenerada per la seva producció. Aquesta circumstància fa que per nosaltres tot sigui especialment difícil. Negociarem amb l’ACA per obtenir uns nivells de consum permesos més alts”.

Entre les mesures que Sant Sadurní ja té decidides un cop s’activi el pla d’emergència per sequera que decretarà el Govern el gener destaca el de la inutilització de les duxes de tots els equipaments esportius i lúdics del municipi (camp de futbol, pavelló i piscines)

També et pot interessar

Comentaris