La Policia local de Calafell posa en marxa el dispositiu nadalenc de seguretat

Dispositiu policial a Calafell. (Foto: Ajuntament de Calafell)
18/12/2023 - 16:00h

Es reforçarà la presència a les zones comercials del municipi i, a més, es faran controls d’alcoholèmia

La Policia local de Calafell ha posat en marxa la campanya de prevenció i seguretat de Nadal. El dispositiu consistirà en un reforç de la presència policial a les zones comercials del municipi: tant a l’illa de vianants de la Platja, com a la zona del Port i el centre de Segur, i també al nucli antic.

L’objectiu és que les compres nadalenques, així com totes les activitats pròpies d’aquestes dates, es pugui fer de la forma més segura possible.

A més, s’estan realitzant controls d’alcoholèmia, en coordinació amb el Servei Català de Trànsit i el conjunt de forces de seguretat. Aquesta mesura s’ha adoptat per l’increment del consum de begudes alcohòliques que es produeix en aquestes dates, tant en els dinars o sopars d’empresa o d’amics, com en les celebracions familiars.

En aquest cas, la policia local calafellenca recorda tothom que no s’ha de conduir si s’ha begut, però també que hi ha alternatives com el transport públic o que es faci càrrec del volant algú que no hagi begut.

Dies de gran afluència als carrers i comerços

Les festes de Nadal són dies de gran afluència de persones als carrers i als comerços i, per això, l’Ajuntament de Calafell destaca que s’incrementa el risc de furts i robatoris. En previsió d’aquests fets, la Policia Local de Calafell patrullarà bàsicament a peu, cercant la proximitat amb la ciutadania i amb els comerciants.

En aquest sentit, hi haurà un contacte molt estret amb els comerciants per detectar possibles problemes, per exemple amb l’ús de bitllets falsos.

La Policia Local de Calafell recomana a tothom extremar la precaució amb bosses, carteres i moneders i desconfiar del contacte físic amb persones desconegudes. També demana als comerciants que estiguin especialment atents quan l’establiment estigui ple de gent i en moments sensibles, com l’hora de tancar.

Finalment, la policia calafellenca demana la col·laboració ciutadana, un fet clau per incrementar la seguretat i prevenir riscos.

També et pot interessar

Comentaris