Sanció de 400 € un ciutadà de l’Arboç per no recollir les defecacions del seu gos i 100 € més per portar-lo sense lligar

Un vehicle de la Policia Local de l’Arboç (Foto: Ajuntament de l’Arboç)
15/12/2023 - 13:37h

Ajuntament i Policia Local informen que durant les properes setmanes s’intensificaran els esforços per detectar i sancionar aquestes conductes incíviques

La Policia Local de l’Arboç ha denunciat un ciutadà per no recollir les defecacions del seu gos a la via pública i, a més, per dur-lo sense lligar. Les sancions seran de 400 i 100 euros, respectivament.

L’Ajuntament de l’Arboç remarca està tramitant un expedient sancionador per l’incompliment de l’ordenança de protecció, control i tinença d’animals que podria comportar una sanció econòmica de fins a 2.400 euros segons els agreujants. 

El mes de novembre passat, la Policia local de l’Arboç proposava la sanció a un veí del municipi per dos motius: portar al gos sense lligar i per no recollir els excrements d’aquest. Aquestes sancions estan recollides en l’ordenança de protecció, control i tinença d’animals.

Concretament, a l’article 36: En les vies i espais públics del terme municipal, els gossos han d’anar lligats i proveïts de corretja o cadena i collaret i al costat del seu amo o conductor. L’incompliment està tipificat com una infracció lleu comportant una multa de 100 euros fins a 400 euros.

Així mateix, no recollir immediatament les defecacions dels animals de companyia a les vies o espais públics és considerat una infracció greu el que comporta una sanció econòmica de 401 euros fins a 2.000 euros.

En suma, la sanció econòmica rebuda podrà assolir la xifra de 2.400€. Dels quals 400 serien per no portar el gos lligat i 2.000€ per no recollir les defecacions. 

L’Ajuntament de l’Arboç i la Policia Local informen que aquest serà un dels eixos d’actuació, per la qual cosa informen a la població que es focalitzaran els esforços per identificar i sancionar aquestes conductes incíviques, així com l’incompliment del que s’estableix en l’ordenança de protecció, control i tinença d’animals. 

Es pot consultar l’ordenança en la web de l’Ajuntament de l’Arboç: impostos i ordenances/ordenances reguladores i reglaments.

També et pot interessar

Comentaris