Josep Massana presenta una obra a quatre mans a la 14a edició de l’Empordaneses’

12/12/2023 - 14:00h

L’escultor penedesenc presenta amb l’artista empordanesa Assumpció Mateu l’obra ‘Pulsions universals’ en una exposició col·lectiva multidisciplinària

L’escultor Josep Massana participa en l’exposició “Dilogies Alternatives”, en la 14a edició de ‘Empordaneses’, una exposició col·lectiva multidisciplinària que posa el focus en el treball d’equip. Organitzada per la sala d’exposicions L’Escorxador del Museu de l’Empordà, aquesta iniciativa convoca onze artistes que, al seu torn, conviden una parella de treball amb la qual executen una obra comuna. En el cas de Massana, ha estat convidat per l’artista empordanesa Assumpció Mateu, que coincideix amb ell en tenir la natura com a font d’inspiració.

Massana i Mateu presenten conjuntament l’obra “Pulsions universals”, una mirada a l’espai sideral i a la natura, a través de la fusió de pintura i escultura. Mateu ha pintat un quadre inspirat en la infinitud de l’univers, d’un color blau intens, amb un cercle al mig que simbolitza l’atemporalitat i que dialoga amb els dos rolls de la testa del tronc de l’obra de l’escultor. Massana ha escenificat el pas del temps amb un arbre fictici que uneix el cel i la terra mitjançant una peça cilíndrica que s’arrela al mig d’una rotllana de fulles caigudes i que s’eleva vers l’univers. D’aquesta manera, a través de la representació plana i l’art tridimensional, l’infinit i el finit es complementen en una obra conjunta, amb dues visions treballades en comú.

Deu parelles més exposen les seves obres a la mateixa sala. Són una vintena d’artistes que han acceptat treballar col·lectivament, entre els quals Fina Miralles, Fiona Morrison, Jaume Geli o Carme Huerta, professora d’història de l’art i fotògrafa, vinculada a Sant Llorenç d’Hortons. L’exposició es pot visitar fins el 6 de febrer de 2024.

També et pot interessar

Comentaris