Kevin Prados i Valentí Usón, nous dirigents dels Nens del Vendrell

Un moment de l’assemblea dels Nens del Vendrell. (Foto: Nens del Vendrell)
03/12/2023 - 21:31h

L’1 de juny es farà una nova diada amb les quatre colles que han guanyat algun Concurs de Castells de Tarragona

La colla castellera dels Nens del Vendrell va celebrar divendres la seva Assemblea General Ordinària a l’Auditori del Tívoli, en una nit que va acabar esdevenint molt emotiva per diverses causes, segons es destaca des de la mateixa entitat.

La primera, és el comiat com a cap de colla de Jordi Risa, que ha estat el màxim dirigent tècnic durant els últims dos anys. De la mateixa manera, es va acomiadar com a president Pere Marcé, que ha dirigit institucional l’entitat durant aquest últim any 2023.

El moment més emotiu de la vetllada va ser la lectura d’una glossa per la qual la Junta de Patrimoni dels Nens del Vendrell, formada per tots els presidents i caps de colla, va argumentar perquè creien que en Marcel·lí Güixens, històric de l’agrupació i cap de colla en diferents períodes, es mereixia la Medalla d’Or, una distinció que fins al moment només s’havia concedit a Jan Julivert i Emili Miró. L’entrega formal es farà en un acte que es celebrarà en els propers mesos.

Kevin Prados i Valentí Usón, nous dirigents

Per finalitzar la jornada, es va presentar un projecte tècnic i administratiu per liderar la colla els propers dos anys. Com a cap de colla va presentar-se en Kevin Prados, cap de colla ja durant l’any 2015, i de president, Valentí Usón.

El projecte, van explicar, es basa en la necessitat de crear una idiosincràsia i un relat de colla que permeti als Nens del Vendrell no només recuperar el nivell de la dècada passada, sinó mantenir-lo en el temps de manera sòlida.

Kevin Prados va parlar de la necessitat d’establir objectius clars per construir el relat de la colla que no estiguin basats en discursos caducs i subjectius. A través d’una argumentació basada en l’anàlisi tècnic de la història de la colla va defensar que havia de ser objectiu dels Nens del Vendrell cada temporada estar entre les deu millors colles del país.

Això, segons ell, s’ha de traduir en un objectiu clar: classificar-se cada Concurs de Castells per a la sessió de diumenge. Una filosofia que es fonamentarà en assajar amb el cap i actuar amb el cor.

Per la seva banda, en Valentí Usón, escollit president, va parlar de la necessitat de fer un procés de revisió dels fonaments immaterials de la colla, liderada per una nova àrea administrativa anomenada “Identitat i coneixement” que tindrà, entre d’altres, la missió de guiar aquest procés de revisió històrica i creació d’una idiosincràsia clara per al futur. A més, va desglossar els objectius en àmbits com activitat social, evolució econòmica, feminisme i igualtat, vinculació entre els castells i l’activitat física, etc.

Nova diada amb les vencedores del Concurs

Per acabar, Prados i Usón van presentar el calendari de diades de la propera temporada, que serà el més curt fins al moment, amb una mirada molt clara posada a crear sinergies a tota la comarca, amb actuacions noves com a Bellvei o el Catllar.

La gran novetat va ser la diada que tindrà lloc dissabte 1 de juny a la tarda al Vendrell, que aplegarà les 4 colles que han estat campiones del Concurs de Castells de Tarragona: la Colla Vella dels Xiquets de Valls, la Colla Joves dels Xiquets de Valls, els Castellers de Vilafranca i els amfitrions, Nens del Vendrell.

També et pot interessar

Comentaris