La línia L-3 del bus urbà de Calafell amplia els seus horaris a partir d’aquest divendres

Autobusos del servei urbà a Calafell (Foto: Ajuntament de Calafell)
30/11/2023 - 16:00h

Amb el canvi, el servei s’iniciarà més aviat, a les 6.25 h en comptes de les 7 h, i acabarà a les 21.35 h, quan fins ara era a les 20 h

La línia L-3 del bus urbà de Calafell ampliarà els seus horaris a partir d’aquest divendres, 1 de desembre. Amb aquesta mesura, el servei s’iniciarà més aviat i acabarà també més tard. A la matinada, el primer viatge dels dies feiners començarà a les 6.25 hores, en comptes de les 7.

I al final del dia, l’última expedició arrancarà a les 21.35 hores, en comptes de les 20 hores, tot acabant el servei a les 22.55.

Una altra novetat és que canviarà el tipus de vehicle, que serà més gran que l’actual, per tal d’augmentar-ne la capacitat. Amb els nous busos, del model de color groc, es duplicarà aquesta capacitat. A la vegada, ha calgut retocar el recorregut de la línia, perquè els carrers estrets pels quals passa el bus petit, el de color blanc, no són aptes per al vehicle gran. De tota manera, s’ha buscat que les noves parades estiguin tan a prop com sigui possible de les antigues.

A més, aprofitant la necessitat del canvi de l’itinerari, s’ha assolit la demanda ciutadana dels veïns de la zona nord de l’avinguda Espanya i Comte Gómez de Orbaneja, i carrers propers, al nucli de Segur de Calafell. Aquest barri passa a poder usar totes les expedicions, cada dia. Fins ara, només en tenia dues, i de dilluns a divendres.

Un altre canvi és adaptar l’horari a la realitat d’una ruta molt llarga i amb nombroses parades, fet que provocava retards molt importants. El temps d’una hora havia esdevingut irreal. En el nou horari, les expedicions surten cada hora i 20 minuts. És un temps realista que es podrà realitzar amb puntualitat. Això beneficiarà l’usuari, que podrà preveure l’hora en què haurà d’apropar-se a la parada, o saber l’hora que arribarà al seu destí.

El tinent d’alcalde de Mobilitat de l’Ajuntament, Miguel Ángel Perín, explica que “la L-3 tenia unes mancances històriques, relacionades precisament amb la capacitat i la fiabilitat respecte a la puntualitat, que eren diana de totes les queixes”. I afegeix: “Garantir la capacitat i la puntualitat obliga a modificar l’itinerari, però hem aconseguit un bon compromís entre tots els factors implicats i amb un increment del cost del servei raonable”.

L’Ajuntament de Calafell recorda que l’ampliació dels horaris del bus urbà és un dels seus compromisos més prioritaris, i que aquí comença a complir-se. De cara a l’any vinent, confia poder ampliar l’horari de totes les línies del servei.

També et pot interessar

Comentaris