‘Breviari d’albades i capvespres’, diumenge a La Cumprativa de Llorenç del Penedès

28/11/2023 - 17:00h

Ramon Sicart i Pemi Rovirosa presenten un llibre de poemes i fotografies i un CD amb cançons a partir dels poemes

Aquest diumenge, a 2/4 d’1 del migdia, tindrà lloc a la sala del teatre de La Cumprativa de Llorenç del Penedès la presentació del llibre i les cançons del projecte ‘Breviari d’albades i capvespres’. El llibre és fruit de les caminades realitzades preferentment a l’alba i al capvespre pels termes de Llorenç del Penedès, Sant Jaume del Domenys i el Montmell, està compost de 262 poemes en forma de tankes i 324 fotografies. Amb tot, fa un recorregut vital per paisatges físics i cognitius en forma de dietari entre l’equinocci de tardor del 2020 i l’equinocci de primavera del 2023. Els poemes i les fotografies posen èmfasi en el paisatge penedesenc a través de les flors i els arbres, les pedres i els núvols, i reflexiona sobre el pas del temps a través del trànsit de les hores, a voltes amb un toc d’ironia.

El llibre s’acompanya de textos d’Anna Casellas, professora de llengua i literatura catalana, i del periodista Jaume Vidal Biosca, així com de 5 mapes, on hi ha marcats els recorreguts de les caminades i la localització de les fotografies, realitzats per Laia Sicart Mateo i Mònica de la Fuente Ibarz.

Quatre cançons

A partir dels poemes del llibre, la compositora Carlota Baldrís i Anna Casellas en van fer una tria perquè el músic i cantant Pemi Rovirosa en fes un EP de quatre cançons, una per a cada estació de l’any. Una visió musical dels poemes, que poc té a veure amb l’ordre i sentit del llibre, però sí en la seva essència i missatge, guardant sempre el moment concret de cada poema. En cada estació, les quatre composicions juguen amb els seus poemes, adaptant-los per acabar sent cançó i arribar així a ser un tot.

Amb sonoritats molt acústiques que situen a cada estació de l’any, la producció musical, a càrrec del mateix Rovirosa i d’Arturo Torres a l’enregistrament i mescles, ha comptat amb la participació d’Eva Cabanes a la veu, Yasmín El Farhi als violins i Joaquín Garcia a les percussions.

L’acte de presentació el conduirà l’actriu i directora de teatre Rosa Andreu, i hi participaran Anna Casellas, Jaume Vidal, Carlota Baldrís, Pemi Rovirosa i Ramon Sicart, acompanyats per tot l’equip de músics que han enregistrat les cançons del CD.

També et pot interessar

Comentaris