Presentat el protocol d’assetjament sexual i per raó de sexe a disposició per a totes les colles

27/11/2023 - 15:44h

Èxit de participació a la cinquena jornada d’equitat del món casteller celebrada a Vilafranca del Penedès

La Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya (CCCC) va celebrar dissabte la V Jornada d’equitat a Vilafranca del Penedès amb un èxit de participació i superant els números de l’anterior edició: més de 80 persones, marcades pel límit d’inscripcions, d’una trentena de colles. La jornada impulsada per la Comissió d’equitat de la CCCC que va proposar la primera edició el 2019, coincidia aquest any amb el Dia Internacional per l’eliminació de la violència contra les dones.

Va donar la benvinguda per part del president de la colla amfitriona Xicots de Vilafranca, Gerard Ametllé, i Ruben Gaon, president de la CCCC, que van posar en valor tant la jornada com el camí per avançar cap a un món casteller més respectuós i inclusiu. A continuació va tenir lloc la presentació del protocol de prevenció i actuació davant l’assetjament sexual a càrrec d’Anna Campas, de la Cooperativa La Sal Igualtat, entitat amb qui s’ha estat treballant aquest document marc per a totes les colles després d’haver
presentat, a l’anterior jornada d’equitat, el pla d’igualtat marc treballat també amb les companyes. Aquest document queda a disposició de totes les colles per tal que el puguin adaptar i implementar a les seves respectives realitats.

L’èxit de participació va provocar que s’exhaurissin les places dels dos tallers que tenien lloc a continuació de manera simultània. El taller d’empoderament va servir per treballar diferents eines i reflexions en una sessió participativa i dinamitzada per El Far Cooperatiu. D’altra banda, el taller de comunicació assertiva, a càrrec de la pedagoga Laia Cortés, es va parlar amb exemples pràctics sobre com s’afronten situacions des de la passivitat o l’agressivitat, i com abordar-les des de l’assertivitat.

Per concloure la jornada es va discutir el paper que tenen les dones a les colles després de ser mares a la taula rodona “Castells i Maternitat”, amb la participació de Laia Andrés (Castellers de Sants), Anna Fàbregas (Colla Vella dels Xiquets de Valls), Alba Galan (Capgrossos de Mataró) i Mariana Sas (Xicots de Vilafranca). Aspectes com els horaris d’assaig, l’espai de les criatures que encara no son canalla, el
suport tant de la colla com de l’entorn a les mares, o els condicionants amb els que prenem
decisions van sortir a llum.

La propera edició de la Jornada d’equitat serà el dissabte 30 de novembre del 2024 amb els Xiquets de Tarragona com a colla amfitriona.

També et pot interessar

Comentaris