Els Castellers de Vilafranca tanquen el viatge a Mèxic al Zócalo i Cholula

23/11/2023 - 09:33h

Els castellers i castelleres tornaran cap a casa entre avui i demà després d’una setmana per terres mexicanes

Els Castellers de Vilafranca han culminat el seu viatge a Mèxic amb actuacions en dos escenaris molt especials: al Zócalo, una de les places més grans del món, i a Cholula de Rivadiva, el que va ser la segona ciutat més important de l’Imperi Asteca i Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO.

Dimarts a la tarda va ser el torn de l’actuació a la Plaza de la Constitución, coneguda com el Zócalo, a la Ciutat de Mèxic. Allà, els de Cal Figarot van descarregar el 4 de 8, el 3 de 8, el 3 de 7 amb agulla i un vano de 5. A l’actuació els van acompanyar un bon gruix de gent de la comunitat catalana al país centroamericà, molts d’ells descendents de l’exili republicà.

Dimecres, la colla es va desplaçar fins a Cholula de Rivadiva, a l’estat de Puebla. Un municipi molt pintoresc, que combina els vestigis tant de l’època Asteca com de l’època colonial. Primer, els de la camisa verda van actuar amb los Ángeles Voladores, on van descarregar el 7 de 7, el 4 de 7 amb agulla i un vano de 5. Després, van actuar enmig del jaciment arqueològic de les piràmides, on van descarregar el 5 de 7, el 4 de 8 i un vano de 5. Aquesta actuació va significar el punt i final del viatge dels vilafranquins a Mèxic.

La colla volarà cap a Catalunya a partir d’avui. Aquesta tarda ho farà un primer grup i demà, un segon. Els Verds conclouen així l’activitat castellera d’aquesta temporada, que acabarà dissabte que ve 2 de desembre amb el tradicional Sopar de la Colla.

Fotos: Castellers de Vilafranca

També et pot interessar

Comentaris