La pista de gel nadalenca de la Rambla de Vilafranca utilitzarà aigua no potable pel seu muntatge

22/11/2023 - 15:39h

Vilafranca Activa estudia com complir el decret de sequera

La nova associació de comerciants vilafranquina Vilafranca Activa està estudiant la manera de poder tirar endavant el muntatge de la tradicional pista de gel nadalenca que s’instal.la cada any a la Rambla de Sant Francesc. L’entrada en fase de preemergència per sequera i el corresponent decret per aplicar mesures d’estalvi d’aigua han provocat que l’associació hagi de buscar alternatives per fer realitat un any més la iniciativa.

L’opció que a hores d’ara sembla més factible és la d’utilitzar aigua no potable procedent de pous per muntar la pista. Xavier Lecegui, un dels impulsors de la nova Vilafranca Activa, explicava que “tirarem endavant el muntatge adaptant-nos a les condicions que marca el decret de sequera. Si utilitzem aigua no potable, no hauríem de tenir problemes. Hi ha un 99% de possibilitats que Vilafranca tingui pista de gel enguany”

Des de Vilafranca Activa recorden que la pista de gel no consumeix aigua més enllà dels aproximadament 29 metres cúbics que es requereixen per muntar-la. Durant el mes de funcionament, de fet, genera un 30% d’aigua addicional gràcies a les condicions d’humitat que fan engruixir la capa de gel. A més, tal i com ja va passar el 2022, la pista estarà compromesa amb la petjada zero de carboni. L’empresa encarregada del muntatge N-ICE Skating compensarà les emissions produïdes a través d’un projecte d’energia eòlica.

Més enllà de la pista, Vilafranca Activa ha presentat algunes de les actuacions que tirarà endavant durant la campanya de Nadal. L’associació ha renovat el conveni amb la Fundació l’Espiga i amb Entrem Grup Cooperatiu per col.laborar en la campanya. Durant el Black Friday d’aquest divendres es regalarà, fins exhaurir existències, un imant per la nevera en forma de tió de Nadal que s’ha dissenyat per part de la Fundació l’Espiga. Per altra banda, gràcies a l’acord amb Entrem Grup Cooperatiu, es repartirà entre els establiments associats a Vilafranca Activa una torreta de fusta reciclada i una ponsètia.

També et pot interessar

Comentaris