La química neerlandesa Akzo Nobel ampliarà la seva planta de producció de Vilafranca

16/11/2023 - 12:55h

Invertirà 32 milinons d’euros i crearà 42 nous llocs de treball

La multinacional química neerlandesa Akzo Nobel vol apostar de manera decidida per la seva planta de fabricació del polígon Domenys II de Vilafranca amb un projecte d’ampliació que estarà enllestit en els primers mesos de 2025. El projecte, amb un cost de 32 milions d’euros, inclou la construcció de noves dependències i la creació de 42 nous llocs de treball.

Amb l’ampliació, Akzo Nobel podrà començar a produir sense la utilització de bisfenol, un element que la Unió Europea vol prohibir a partir de 2026. La planta vilafranquina d’Akzo Nobel fabrica pintures, barnissos i recobriments per a envasats metàlics del sector de l’alimentació. La utilització de bisfenol en aquest sector és habitual, però es vol començar eliminar de les cadenes de producció en els immediats anys.

El conseller d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya, Roger Torrent, l’alcalde de Vilafranca, Francisco Romero i la presidenta de la FEGP, Neus Lloveras, han assistit dijous a l’acte de presentació del projecte a la mateixa planta, que ha inclòs una protocolària col.locació d’una primera pedra. “Catalunya necessita projectes industrials específics, sostenibles i d’alta qualitat com el d’Akzo Nobel”, ha assenyalat el conseller Torrent. “Es un símbol de la Catalunya del futur que nosaltres volem”, ha afegit.

Per la seva banda, l’alcalde de Vilafranca, Fracisco Romero ha recordat que Akzo Nobel té una llarga història al seu darrera de vinculació amb el Penedès. “Estem davant d’un projecte que coincideix plenament amb l’estratègia de potenciació de la indústria que promou l’Ajuntament de Vilafranca. Es un gamma extra de projectes industrials”, ha dit.

Les obres d’ampliació de la fàbrica està previst que comencin entre desembre i gener i que estiguin enllestides en un periode màxim d’un any. A la presentació del projecte hi han estat presents també alguns dels màxims resposables europeus i mundials de la multinacional i el cònsol dels Països Baixos a Barcelona, Dirk Kremer.

També et pot interessar

Comentaris