Mor als 54 anys el periodista penedesenc Josep Maria Flores Travessa

Josep Maria Flores.
16/11/2023 - 10:34h

Nascut a Arenys de Munt, vivia a Vilobí del Penedès des del 2004 i n’era regidor per ERC des del 2019

Aquest dimecres al vespre va morir, als 54 anys, el periodista penedesenc Josep Maria Flores Travessa, el qual era regidor de l’Ajuntament de Vilobí del Penedès per Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) des de l’any 2019.

Periodista d’una llarga trajectòria, Flores, nascut a Arenys de Munt (Maresme) i resident al municipi de Vilobí del Penedès des del 2004, va exercir aquesta feina durant més de 20 anys al diari El Punt, tant a l’edició de les comarques del Maresme i del Penedès com a Barcelona. De fet, en aquest mitjà va ser company de feina i va establir una amistat ferma amb qui ha estat president de la Generalitat i alcalde de Girona, Carles Puigdemont. Josep Maria Flores va escriure precisament un llibre dedicat al líder sobiranista: “De pedra picada: Retrat íntim del president Puigdemont’, publicat l’any 2016.

A més de treballar al Punt, Josep Maria Flores ha estat col·laborador del programa ‘Els Matins’ de TV3 i en diferents programes de Catalunya Ràdio i RAC 1. Com a periodista, també va destacar a la dècada dels anys noranta del segle passat per formar part del projecte de ‘L’Hora del Garraf’, el setmanari que va impulsar en aquesta comarca costanera l’empresa Publicacions Penedès, SA, editora del setmanari El 3 de Vuit. Flores hi va estar en l’etapa en què el setmanari ‘L’Hora del Garraf’ va passar a edició diària, abans que fos adquirit pel Punt.

D’altra banda, Josep Maria Flores va ser guionista dels documentals ‘El gran silenci. Horta de Sant Joan’ i ‘L’amenaça incandescent’, que van ser escollits com dos dels millors documentals del programa televisiu ‘Sense Ficció’ de TV3; i del documental ‘Montseny, la tragèdia enterrada’. I encara sense estrenar, l’últim any havia fet el guió d’un documental sobre la mort de l’ós Cachou al Pirineu.

Aquests últims anys, Josep Maria Flores ha estat codirector de l’empresa Taempus, agència de comunicació i creació de continguts amb la seva parella, la també periodista i durant anys columnista del 3d8, Cati Morell. La parella té dues filles.

Havia de ser alcalde aquest mandat

Quant a la vessant política, Josep Maria Flores va entrar a l’Ajuntament de Vilobí del Penedès el 2019, com a membre de la candidatura ‘Vilobí i República’, i a les últimes eleccions municipals celebrades, el 28 de maig del 2023, va renovar la plaça de regidor com a membre d’ERC, partit al qual també estava vinculada l’anterior mandat la llista de ‘Vilobí i República’.

Arran del pacte entre Junts, ERC i la CUP, s’havia establert que els primers dos anys i mig de mandat l’alcaldia l’ocupés Esther Vallès (Junts) mentre que el mateix Josep Maria Flores havia de rellevar-la en el càrrec l’últim any i mig, fins a les eleccions del 2027. Tanmateix, el delicat estat de salut de Flores el va fer deixar el consistori fa unes setmanes.

La vetlla per acomiadar Flores serà aquest divendres a les 10.30 h i les exèquies es faran dissabte, a les 12 h, tot plegat al Tanatori de Vilafranca del Penedès.

Nota de condol d’ERC de l’Alt Penedès

Arran de la mort de Josep Maria Flores, ERC de l’Alt Penedès ha fet pública una nota de condol en la qual, a més de fer-se ressò de la mort i trajectòria del periodista membre del partit republicà, ERC apunta:

“Ens ha deixat el Josep Maria Flores, una veu compromesa, honesta i vital. Els companys i companyes republicanes de la comarca expressen el seu condol a la família i a la gent de Vilobí i República (…) Lluitador, honest i vital, Flores ha estat una figura molt important de la família republicana de la comarca on ha mostrat sempre un clar compromís amb el país.

Des d’aquestes línies els i les republicanes del Penedès volem acompanyar a la família i expressar el nostre més sincer i profund condol.

Avui, el cel guanya una estrella per la que cal seguir persistint fins a la llibertat”.

També et pot interessar

Comentaris