Mèxic espera els Castellers de Vilafranca amb els braços oberts

14/11/2023 - 11:00h

200 camises de la colla vilafranquina es desplacen fins al 25 de novembre a terres llatinoamericanes

Aquests dijous i divendres, l’expedició dels Castellers de Vilafranca emprèn el seu viatge a terres llatinoamericanes. 200 camises creueran l’Atlàntic per desplaçar-se fins a la capital DC Mèxic, on fins al 25 de novembre exportaran la divulgació del fet casteller i de la cultura catalana arreu del món.

La primera actuació de la colla vilafranquina serà el dissabte 18 en una visita a les caves Freixenet ubicades a la regió de Querétaro en un dia on el celler rep més visites de tota la setmana. La colla s’instal·larà tots els dies en un hotel cèntric de Ciutat de Mèxic. Per diumenge 19 els verds tenen previst sortir de bon matí per actuar al Paseo de la Reforma, molt semblant al Passeig de Gràcia de Barcelona però amb la salvedat que els diumenges es tanca a la circulació de cotxes i s’obre als vianants perquè hi puguin passejar a peu o en bicicleta. Un passeig que acaba a El Ángel de la Independencia, un monument on el Casal Català i la delegació del Govern català a Mèxic han convocat els catalans que resideixen en aquest país a presenciar l’actuació dels Castellers de Vilafranca. A la tarda nova actuació en un altre dels monuments emblemàtics del país com és el Monumento a la Revolución.

Dilluns 20 la colla es desplaçarà a poc més d’una hora de distància de la capital, en concret a Teotihucán on hi ha dues de les piràmides més grans del país, les piràmides del sol i la lluna. No tan conegudes com les de Chihen Itzá, on en primera instància els verds volien anar però temes logístics han fet impossible aquest desplaçament més llarg i finalment s’actuarà en aquestes piràmides on els verds han aconseguit un permís per fer volar drons per captar imatges espectaculars d’aquesta actuació.

El dimarts 21 al matí es farà una sortida comercial i a la tarda la colla actuarà a la plaça de la Constitución – Zócalo, la més gran del món. El dimecres 22 s’anirà a Cholula, a uns noranta minuts de la capital en direcció al sud on hi ha Los Angeles Voladores i la colla té previst a assistir a un espectacle d’aquest grup que penjats dels peus a uns deu metres d’alçada i en unes cordes van baixant cap per avall donant tombs.

El dijous 23 sortirà el primer grup en direcció cap a Catalunya per arribar l’endemà i la resta de grup sortirà el divendres aprofitant el dia abans per fer una actuació privada.

Aquest dilluns Carles Mata i Sisco Benet, president i cap de colla dels Verds han explicat el plàning de la colla per aquests dies de viatge a Mèxic. Pel que fa als castells en principi la colla ha descartat fer algun castell de nou tot i no tancar la porta si es donés el cas de trobar un bon gruix de gent externa de la colla a l’hora de fer pinya, en especial al dia de l’actuació al Paseo de la Reforma. Benet ha explicat que seran castells de vuit i de set.

A banda del tema del viatge la colla ha fet saber que aquests dies han encetat els tallers de l’escola de canalla i que per Nadal també hi ha previst repetir-la. També han aprofitat per anunciar que la colla ja té a disposició la loteria de la Grossa, enguany a través de la Dobble amb el número 07853 amb participacions de cinc euros cadascuna que ja es poden trobar als establiments habituals.

També et pot interessar

Comentaris