VeC aposta per una Vilafranca més justa, habitable, verda i feminista

08/11/2023 - 12:00h

Els comuns han presentat al govern socialista les seves propostes de cara al pressupost del 2024

Vilafranca en Comú ha presentat aquesta setmana les línies estratègiques per on passen les seves propostes de cara als pressupostos del 2024 que aniran a aprovació en el ple del mes de desembre. En una roda de premsa, Montse Romagosa, Elvira Mestres i Montse Rodríguez han desgranat els 4 eixos bàsics que des del partit dels comuns creuen imprescindibles per avançar cap a una vila “per tothom, més verda, més habitable, més lila i més justa”.

Justament des de VeC tenen previst iniciar contactes amb el govern socialista a finals d’aquesta setmana on preveu presentar les seves propostes d’una banda per al 2024 però també eixamplar i obrir el debat per a tota la legislatura. Els comuns veuen cabdals i molt imporants els pressupostos del 2024 perquè haurian de definir “una declaració d’intencions”. En aquest sentit Romagosa ha insistit en què ara cal “un govern estable i amb majoria, un gorvern d’esquerres i progressista”.

En el tema de la transició energètica i la mobilitat sostenible des de VeC veuen la necessitat de crear una Oficina Municipals de l’Energia per impular la transformació energètica donant suport a la ciutadania i les empreses com també la posada en marxa d’una Comunitat Energètica local.

En l’àmbit de millora i ampliació dels serveis i equipaments públics incideixen en la necessitat de la nova biblioteca i és que per població Vilafranca s’ha quedat enrere en aquest sentit. Per això creuen urgent la necessitat de treballar per la redacció del projecte i la decisió de la futura ubicació. Per VeC hi ha diferents possibilitats com poden ser alguna de les naus municipals del carrer Comerç però també veuen possible una construcció d’un edifici al damunt de la llosa de la via del tren.

Pel que fa a la millora del benestar dels veïns i dels animals apunten que la seva proposta passar per dotar pressupostàriament per la implementació del Pla de Salut com també recuperar els ajuts a les famílies per activitats extraescolars.

Finalment, en l’àmbit d’urbanisme centrat en les persones creuen que caldria dotar d’una partida de 20.000 euros per als pressupostos participatius i que cada barri de la vila hauria de disposar de 50.000 euros per decidir el seu destí. Recalquen que cal dinamitzar el comerç local i de proximitat i que cal dotar de més pressupost tot el que fa referència al manteniment i millora de l’espai públic de la vila.

També et pot interessar

Comentaris