Romero anuncia accions importants durant aquesta legislatura al barri del Molí d’en Rovira

07/11/2023 - 10:00h

Una segona rehabilitació de la Nau Cortina, la millora de la connexió entre la plaça de l’Estació i el carrer Comerç i la reurbanització del carrer Bisbe Estalella serien les més importants

Després d’iniciar la setmana passada al barri de la Girada les visites, dins el projecte d’Alcaldia de Proximitat, aquesta setmana és el torn del barri del Molí d’en Rovira. L’alcalde de Vilafranca Francisco Romero, al capdavant, juntament amb membres de l’equip de govern i tècnics municipals té previst reunir-se de dilluns a dijous amb les juntes d’associacions de veïns, visitar comerços del barri a així com mantenir trobades temàtiques al voltant de temes com l’espai públic, la seguretat ciutadana o la convivència per recollir propostes de millora amb tot el veïnat interessat.

L’alcalde de Vilafranca ha comparegut davant la Nau Cortina del carrer Comerç, un equipament que ha estat rehabilitat per ubicar-hi el viver de celleristes, per exposar diferents projectes que s’estan treballant al barri per tirar endavant en aquest mandat. Un té a veure amb aquesta nau on està previst continuar amb la seva rehabilitació gràcies als fons Next Generation de la UE d’1,9 milions d’euros.

Un segon tema que implica el barri serà una partida de 5 milions d’euros sortits del conveni signat amb Adif de la inversió total de 16,1 MEUR on està previst millorar les connexions entre el carrer del Comerç i la plaça de l’Estació i en millores de l’esció de RENFE. Romero s’ha referit en concret a la construcció d’una llosa de cobriment en el calaix descobert de l’estació, uns 90 metres, davant del passeig del Camp dels Rolls per connectar el carrer Comerç, a l’alçada del carrer Magarola amb la plaça de l’Estació. Un cop completada se suprimiria l’actual passera. La idea seria que les obres s’executessin abans d’acabar aquesta legislatura. En aquest sentit Romero també ha avançat que entre 2025 i 2026 es vol fer la renovació de la plaça de l’Estació que inclouria el clavegueram i la xarxa d’abastament d’aigua.

I el tercer projecte que durant aquest mandat es vol tirar endavant serà la reurbanització del carrer Bisbe Estalella dins el marc d’una segona fase del PIICC. Actualment s’està adjudicant la redacció del projecte d’urbanització a un equip tècnic extern. Prèviament es farà la renovació de les xarxes d’abastament de tot el carrer i del clavegueram per inicies les obres de reurbanització l’any vinent.

Finalment, Francisco Romero també ha anunciat la propera construcció d’un aparcament dissuassiu per a 200 vehicles al carrer Dr. Fleming per donar servei als usuaris del transport públic. De fet, encara s’està negociant amb la propietat les condicions de cessió i ús del solar en qüestió.

Els propers barris que visitarà l’alcalde, Francisco Romero, són el Poble Nou (27 -30 novembre); Les Clotes (11-14 desembre); Espirall (8-11 gener de 2024); Barceloneta (29 gener -1 febrer); Centre Vila (5-8 febrer); i Sant Julià (26-29 febrer).

Finalment i pel que fa a la segona biblioteca a Vilafranca, l’alcalde Francisco Romero s’ha mostrat prudent explicant que s’estan treballant a nivell tècnic diferents propostes, una de les quals seria aprofitar l’espai d’una nau al carrer Comerç. En aquest sentit, però ha volgut deixar ben clar que tot plegat estarà condicionat als pressupostos i que cal un debat profund amb tota la resta de grups municipals per arribar a un acord de ciutat.

També et pot interessar

Comentaris