Es presenta la nova associació de comerciants de Vilafranca que busca dinamitzar el sector

25/10/2023 - 14:09h

Ple de gom a gom al Vinseum per conèixer Vilafranca Activa

La nova associació de comerciants Vilafranca Activa ja comença a ser una realitat a Vilafranca. L’auditori del Vinseum va acollir l’acte de presentació formal de l’entitat que aglutinarà les dues associacions que fins ara han existit a la ciutat, Centre Vila i l’Associació de Comerciants de la Girada. Nombrosos representants del sector van omplir la sala en una demostració de l’interès que té el sector per conèixer les noves propostes de Vilafranca Activa. L’alcalde de Vilafranca, Francisco Romero, també va assistir a l’acte.

Xavier Lecegui, un dels comerciants impulsors de la nova associació, va explicar que Vilafranca ha de recuperar el pes com a referència comercial del conjunt de la vegueria. Va insistir en la necessitat d’oferir una imatge i una oferta pròpies per diferenciar-se de la resta de ciutats de l’entorn. Lecegui es va mostrar satisfet per la gran presència de comerciants al Vinseum.

Vilafranca Activa, un cop en marxa, començarà a buscar en les properes setmanes generar un bon nombre d’associats per poder tirar endavant tots els projectes que té en cartera. Centre Vila, l’associació que va néixer fa 24 anys, només té actualment un centenar d’associats. Lecegui considera que el número mínim necessari per poder consolidar Vilafranca Activa estaria entre els 300 i els 350 membres. Cal tenir en compte que, a partir d’ara, es treballarà conjuntament amb el barri de La Girada i aquest fet obrirà més la porta a augmentar els associats.

Entre els projectes que vol tirar endavant Vilafranca Activa destaca el d’atraure nou públic, potenciar i millorar la mobilitat i l’aparcament, adaptar la venda en línia o tractar de recuperar el centenar llarg de locals comercials buits que hi ha censats actualment a Vilafranca.

Tenint en compte la proximitat del Nadal, l’associació centrarà el seus esforços en les immediates setmanes en definir algunes primeres estratègies pensant en aquest important periode de vendes i també en la recerca dels primers associats. De cara a gener, la idea seria constituir formalment l’entitat i nomenar junta amb el corresponent nou president.

Per la seva banda, l’alcalde Francisco Romero va recordar que el “comerç local és una prioritat de govern i el fet de tenir com interlocutor una entitat potent i amb mots associats ens ajudarà a acordar noves iniciatives en aquest àmbit. Estarem al costat de Vilafranca Activa per enfortir la capitalitat comercial de Vilafranca”

També et pot interessar

Comentaris