La Fundació Pinnae celebra 10 anys de compromís social

Martí Solé i Joan Molero, president i director de la Fundació Pinnae | 3D8
18/10/2023 - 12:41h

Ha programat set actes per a l’últim cap de setmana d’octubre per commemorar una dècada d’activitat al territori

Aquesta setmana s’han presentat els actes de celebració dels 10 anys de la Fundació Pinnae, en una programació amb set actes molt variats amb la finalitat de posar en valor tota una dècada d’esforç, compromís i dedicació en l’assistència a persones vulnerables o en risc d’exclusió social, la dinamització econòmica i la cooperació per al desenvolupament, la inserció laboral, així com la promoció cultural i la preservació del medi ambient i del patrimoni històric i artístic. Així ho ha fet veure en la presentació dels actes el seu president, Martí Solé, que ha volgut ressaltar que aquests deu anys no han estat fàcils, “però estem on volíem estar. Ens hem dedicat a donar suport a les persones en risc d’exclusió social, fomentar la cultura i l’emprenedoria”.

Els actes de celebració del desè aniversari arrencaran amb una exposició a l’Espai Cultural Fòrum Berger on els visitants podran conèixer, amb l’acompanyament de recursos audiovisuals, els orígens de la Fundació i la seva tasca actual. Dimarts, a les 19h, es faran els parlaments d’inauguració i s’encendrà la nova il·luminació a la façana del Fòrum Berger.

Divendres que ve es durà a terme l’acte institucional, a les 11 h a l’auditori del Fòrum Berger Balaguer amb la presència dels membres del Patronat, així com representants polítics i d’entitats, entre els quals destaca l’assistència del conseller de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya, Carles Campuzano.
El mateix divendres, a les 20.30h, la Basílica de Santa Maria acollirà un concert solidari amb l’Orquestra Simfònica de Sant Cugat, que interpretarà la Simfonia núm 7 de Beethoven. L’entrada donatiu de 10€, que ja es pot comprar tant a topticket.cat com a la taquilla del Fòrum Berger, es destinarà a la rehabilitació de Can Trabal, seu del Grup Esplai Parroquial (GEP).

El dissabte 28 d’octubre al vespre, Francesc Mauri i Mireia Torres seran els protagonistes d’una doble ponència sobre l’agricultura regenerativa com a resposta a l’emergència climàtica. L’acte, que té com a finalitat reflexionar sobre els impactes de la situació climatològica actual, tindrà lloc a les 19h a l’auditori del Fòrum Berger Balaguer.

El diumenge 29 d’octubre, a les 12h, el parc del Tívoli acollirà un concert familiar amb Dàmaris Gelabert. Petits i grans tindran l’oportunitat de cantar i ballar els temes més coneguts de l’artista.

Durant el cap de setmana, hi haurà visites guiades a l’espai Museu Berger Balaguer en horaris de dissabte i diumenge de 18 a 20h. L’entrada serà lliure amb inscripció prèvia a forum@pinnae.cat i a la taquilla del Fòrum Berger Balaguer.

El colofó final serà el mateix diumenge amb la projecció de la pel·lícula “La Juventud” de Paolo Sorrentino, a les 18h a l’auditori del Fòrum Berger. En col·laboració amb Cineclub Vilafranca, la sessió comptarà amb un col·loqui final. Tots els actes, excepte l’acte institucional i el concert solidari de divendres, són amb entrada lliure i aforament limitat.

També et pot interessar

Comentaris