Diada de Santa Teresa del Vendrell sense caigudes i dos castells de gamma extra

Els dos castells de gamma extra d’aquest diumenge al Vendrell: 5d9f i td9fm de la Jove de Tarragona (Fotos: Ramon Costa i 3d8)
16/10/2023 - 11:17h

La Colla Jove Xiquets de Tarragona descarrega el 5d9f i la td9fm i els Nens del Vendrell, el 4d8, la td7 i el 7d7

El Vendrell va viure aquest diumenge una molt bona diada castellera de la Fira de Santa Teresa, que va saldar-se sense cap caiguda i amb dos castells de gamma extra a càrrec de la Colla Jove Xiquets de Tarragona.

L’actuació va començar molt puntual, tot just un parell de minuts després de les 13h anunciada, un fet a destacar després d’alguns anys de retards en aquest sentit. Ho va fer amb un 4d8 molt segur de la colla local, Nens del Vendrell, que van completar tota l’actuació sense problemes.

Tot seguit va arribar ja el millor castell de la matinal: el 5d9f descarregat per la Colla Jove Xiquets de Tarragona. La ‘súper catedral’ del món casteller va pujar ja molt tremoladissa i els tarragonins van haver d’emprar molt d’ofici per carregar-la i descarregar-la enmig de l’eufòria de la colla i tota la plaça Vella del Vendrell.

Val a dir que era tot just el segon 5d9f descarregat per totes les colles aquesta temporada i el primer de la Jove de Tarragona després de 4 anys i, per tant, un cop superada la pandèmia de la Covid. La Jove havia fet un primer intent despuntat de 5d9f en la diada del Primer Diumenge de les festes de Santa Tecla.

La primera ronda va acabar amb el 3d9f de la Colla Joves Xiquets de Valls, després d’un primer peu desmuntat i que es va mostrar més conservadora que en altres diades de Santa Teresa, atesa la proximitat de la diada de Santa Úrsula de diumenge que ve a Valls.

Torre de nou

La segona ronda va començar amb la td7 dels Nens del Vendrell, també molt solvent; i va continuar amb el segon castell de gamma extra de la jornada: la td9fm de la Jove de Tarragona. La titànica construcció es va bastir amb més aplom que el 5d9f i la colla tarragonina la va completar per segon cop aquest 2023, a banda de dues més en que el castell va acabar en carregat.

La Joves de Valls va tancar aquesta segona ronda, tot just 1h8′ després d’iniciar-se la diada, amb el 4d9f.

Quant a la tercera ronda, els Nens del Vendrell van completar amb ofici el 7d7, la Jove de Tarragona va haver de treballar més del previst per fer un 4d9f tremoladís; i la Joves de Valls, començant a ploure a la plaça Vella, va fer el 5d8, amb el que completava la tripleta màgica.

Pilars

Encara no en dues hores de diada i amb la pluja ja essent més protagonista i amenaçant la jornada, a la ronda de pilars -a més dels de 4 simultanis de comiat final- es van poder veure un pd7f molt defensat per la Colla Joves Xiquets de Valls, el pd6 a càrrec de la Colla Jove Xiquets de Tarragona i un vano de cinc dels Nens del Vendrell. Tot plegat, sense cap caiguda.

També et pot interessar

Comentaris