ERC s’ofereix al govern del PSC de Vilafranca per “transformar” la ciutat

10/10/2023 - 08:32h

Els republicans creuen que els socialistes han de prendre una decisió

El proper debat dels pressupostos municipals de Vilafranca per l’any 2024 és per ERC una bona oportunitat per redefinir la ciutat i desbloquejar projectes clau que estan aturats. Es per aquest motiu que els republicans s’ofereixen al govern del PSC per arribar a acords que permetin tirar endavant els comptes municipals de l’any que ve.

“Els socialistes estan en minoria i hauran de decidir si volen continuar amb la paràlisi i la inacció que hi ha hagut a Vilafranca en els últims deu anys, o opten pel nou projecte transformador de Vilafranca que nosaltres els hi proposem”, va assenyalar el portaveu de la formació republicana, Pere Sàbat. La primera reunió entre les dues formacions per parlar del pressupost es va dur a terme la setmana passada. “No va anar tan bé com nosaltres hauríem desitjat”, va matisar Sàbat. Amb tot, els republicans estenen la mà de manera decidida per trobar els suficients punts d’encaix.

Entre els projectes que ERC considera bàsics per Vilafranca i que cal desbloquejar de manera urgent, hi ha el de la segona biblioteca, la definició dels usos de l’edifici de l’antic hospital, la dinamització del comerç de la ciutat, la concreció d’un pla d’aparcaments “amb visió comarcal” o l’augment fins el 2% del total del pressupost a les partides destinades a habitatge.

També el nou centre d’urgències d’atenció primària (CUAP), l’aposta pels carrils-bici o un pla d’ombres que permeti encarar el canvi climàtic amb majors garanties per la ciutadania formen part de les demandes que plantegen els republicans al govern del PSC.

Per Pere Sàbat és fonamental trencar amb la inèrcia dels últims anys marcats per la inacció i va recordar amb insistència que “ara mateix no hi ha projecte de ciutat. Cal recuperar la iniciativa i el PSC està en un moment fonamental per decidir quin camí agafa en el futur immediat. Només té dues opcions i ha de decantar-se cap a una o cap a l’altra”.

També et pot interessar

Comentaris