Sant Quintí de Mediona enceta el procés per millorar la zona comercial del poble

05/10/2023 - 18:00h

L’Ajuntament aprova el projecte d’urbanització del carrer Joan Sardà

El carrer Joan Sardà es convertirà en el portal d’entrada de la zona comercial de Sant Quintí de Mediona. L’ajuntament quintinenc ha aprovat en un ple extraordinari el projecte d’obres de reurbanització d’aquest cèntric vial, que canviarà el seu aspecte actual.

El projecte de Joan Sardà és el buc insígnia del pla d’inversions que Sant Quintí de Mediona tirarà endavant gràcies als fons Next Generation de la Unió Europea. El municipi va guanyar a principis d’aquest 2023 la convocatòria europea a la qual es va presentar i ara ja comença a donar passos concrets per fer realitat tots els projectes previstos a la convocatòria.

L’ajuntament quintinenc rebrà 427.000 euros dels fons Next Generation. A aquesta quantitat, hi afegirà 107.000 euros addicionals d’una partida municipal per concretar fins a 14 actuacions diferents de dinamització econòmica i comercial del poble. La reforma aprovada del carrer Joan Sardà, que s’endurà el 80% del total de la subvenció europea, consistirà en la renovació de les xarxes socials, l’adequació de wi-fi al sector i l’adaptació del vial per als vianants.

Amb la millora es pretén generar un nou entorn més amable que permeti als visitants de Sant Quintí de Mediona accedir al nucli comercial del poble sense dificultats. Després de l’aprovació del projecte d’obres acordada en el ple extraordinari, l’ajuntament quintinenc ja ha posat en marxa la tramitació per licitar les obres i poder començar la feina en un període breu de temps.

A més d’aquesta gran obra, amb els fons Next Generation es preveuen, entre d’altres, la transformació digital del comerç a través d’un pla de màrqueting, una App i un web, la instal·lació de quatre punts de recàrrega per a bicis i patinets elèctrics, la coŀlocació de papereres de recollida selectiva o posar en marxa l’anomenada ‘Wikibank’, una targeta moneder de caràcter social.

Actualment, a Sant Quintí de Mediona hi ha censats 29 establiments comercials. El gruix de l’oferta és d’alimentació, però n’hi ha de tipologia variada. L’objectiu final és convertir el poble en un pol d’atracció comercial de la comarca.

També et pot interessar

Comentaris