Polèmica per una colònia de gats ferals ubicada en patis del carrer Sant Pere

Una entitat local denuncia que l’Ajuntament no compleix el mètode de captura, esterilització i retorn, tal com marca la llei

L’entitat Vilanimals, que treballa en la defensa dels drets dels animals a Vilafranca i contra el seu abandonament, denuncia el que considera una mala praxi de l’Ajuntament en relació amb la gestió d’una colònia de gats ferals ubicada al carrer Sant Pere, on, segons diu, hi viuen prop de 25 gats, uns animals no domèstics, no sociabilitzats i no adoptables. L’entitat explica que l’Ajuntament va capturar 7 gats que viuen en aquesta colònia, els va castrar i “no els ha volgut retornar a la seva colònia”, de manera que els animals s’han traslladat a un terreny municipal situat al polígon Estació de Mercaderies i les Fonts, cedit a l’associació Gats de carrer Vilafranca.


Vilanimals assegura que l’Ajuntament no compleix la Llei de protecció animal, “que l’obliga a assumir la cura dels gats comunitaris aplicant el mètode de captura, esterilització i retorn (CER)”, ja que en cas contrari els animals “moren de l’estrès que pateixen de viure en captivitat”. L’entitat es mostra decidida a denunciar l’Ajuntament si no s’aturen les captures que du a terme el CAAD Penedès.
De la seva banda, el regidor de Salut Pública, Jordi Junyent, assegura que l’Ajuntament compleix la llei en tot moment. Segons el regidor, en algun tram del carrer Sant Pere hi ha cases deshabitades amb patis que estan descuidats i el problema ve d’un propietari que “ha permès la cria indiscriminada dels seus gats i posteriorment ha deixat que aquests visquessin en llibertat i ocupessin els patis veïns per falta d’espai”. Per aquest motiu van arribar queixes veïnals al consistori.
L’Ajuntament indica que quan els gats no es poden mantenir al seu lloc d’origen perquè l’espai no és apte per viure-hi en condicions i perilla la seva integritat s’han de traslladar a una colònia tancada.

També et pot interessar

Comentaris