Un Ajuntament de proximitat s’instal·larà una setmana al mes en cada barri de Vilafranca

Es faran tres reunions sectorials, es visitaran equipaments i s’obrirà un xat directe amb el veïnat i les entitats

L’equip de govern que lidera Francisco Romero a Vilafranca treballarà una setmana al mes en un dels barris de la ciutat. És la proposta d’alcaldia de proximitat donant compliment al missatge que ja en campanya va donar Romero com a cap de llista socialista i que ara, 100 dies després, vol posar en pràctica. Aquest nou mètode de treball començarà a l’octubre al barri de la Girada i, segons el projecte, s’obrirà un canal directe de comunicació via whatsapp o correu electrònic amb els veïns (600 464 238 o  alcaldia@vilafranca.cat). Així mateix s’establirà un calendari de tres reunions sectorials relacionades amb la seguretat i la convivència, l’espai públic i les propostes de millora. L’objectiu és recórrer tots els barris i es preveu que s’haurà completat la roda de visites dos cops l’any en cadascun.

Aquest és un dels temes dels que ha parlat Francisco Romero en la compareixença amb motiu dels seus primers 100 dies com a alcalde de Vilafranca i en la que n’ha fet un balanç positiu, especialment dels aspectes que depenen de l’Ajuntament, amb tots els projectes embastats, mentre que els que depenen d’altres administracions, educació, transports o sanitat, avancen amb més lentitud del que es voldria.

Un altre projecte que es materialitzarà en forma de prova pilot és la instal·lació d’un quiosc digital per ajudar i guiar la gent gran en les gestions en línia. En aquest sentit, també s’està tramitant la instal·lació de caixers automàtics als casals municipals de la gent gran, tal com es va avançar ja en campanya. Així mateix, s’està treballant per poder disposar d’una aplicació mòbil per donar resposta a les incidències en l’espai públic de manera immediata.

D’altra banda, l’alcalde també s’ha referit al capítol d’obres. Pel que fa a equipaments, l’equip de govern aposta per la rehabilitació d’espais, com ara l’antic hospital o la nau del carrer Comerç, on s’hi proposa ubicar la segona biblioteca, un projecte que s’haurà de consensuar amb la resta de grups municipals. Romero ha explicat que es calcula que “aquest mandat hi haurà prop de 15 milions d’euros disponibles per a inversions, bona part dels quals seran per a la renovació de l’espai públic en tots els barris. Aquesta legislatura continuarà en la línia de renovació urbana sostenible amb el Pla d’Intervenció Integral del Centre i el Carrer Comerç (PIICC).

Pel que fa a l’inici de mandat en solitari, l’alcalde ha valorat la bona disposició de la resta de grups municipals per fer avançar propostes en benefici de la ciutat. Romero vol que el diàleg i la cerca de consens sigui la línia de treball habitual, també perfer prosperar temes importants i immediats, com les ordenances fiscals, a l’octubre, i més endavant, el pressupost del 2024.

També et pot interessar

Comentaris