Vilafranca tindrà una nova associació de comerciants en els propers mesos

25/09/2023 - 17:31h

Unirà els comerços de Centre Vila i l’Associació de Comerciants de La Girada

El sector comercial de Vilafranca està a punt de viure un canvi d’orientació. Un grup de comerciants de la ciutat estan treballant en la creació d’una nova associació que substituirà Centre Vila. La nova associació agruparà els comerços que fins ara formaven part del mateix Centre Vila i també els de l’Associació de Comerciants de La Girada amb l’objectiu de crear una única entitat amb major força i capacitat d’actuació.

El fet que les respectives juntes de les dues associacions hagin anunciat el seu desig de plegar, ha fet que una part dels comerciants de la ciutat hagin decidit agafar les regnes de la situació. Ja s’estan redactant els nous estatuts amb l’objectiu de poder presentar la nova associació aquesta tardor.

Xavier Lecegui és un dels comerciants vilafranquins que està treballant en la redacció dels nous estatuts. “Centre Vila es va crear el 1999 i actualment només té un centenar de socis. Creiem que és necessari un canvi d’orientació i plantejar noves estratègies en benefici de tothom. El comerç de Vilafranca està en un moment límit i cal actuar”, assenyala.

Un dels primers objectius de la nova associació, que encara no té nom, serà definir un programa d’acció pels propers quatre anys. “El més urgent és preparar algunes coses pensant en la campanya de Nadal, però hem de començar a treballar ja en el futur més a llarg termini per tenir clar quin llibre de ruta hem d’afrontar”.

Un dels reptes que es vol afrontar és incrementar el número d’associats i crear estratègies per recuperar el centenar llarg de locals comercials buits que actualment estan registrats a Vilafranca. “Els 100 locals comercials tancats són una bona mostra dels problemes que pateix el sector comercial a la ciutat”, indica Lecegui. Els comerciants implicats en el nou projecte han mantingut diverses reunions de treball i també han comunicat les seves intencions a la regidoria de Comerç de l’ajuntament que encapçala Lourdes Sánchez.

També et pot interessar

Comentaris