L’Alt i el Baix Penedès s’acosten a les xifres econòmiques que tenien abans de la recessió de 2008

21/09/2023 - 10:20h

Serveis i transports són les locomotores del creixement

El primer semestre de 2023 ha estat positiu a nivell econòmic tant per l’Alt Penedès com pel Baix Penedès. Malgrat la situació global, les dues comarques van mostrar molta resiliència durant els sis primers mesos de l’any i les seves xifres es comencen a acostar i fint i tot a superar a les que tenien abans de la recessió de 2008.

La Federeació Empresarial del Gran Penedès (FGEP) ha presentat l’informe de cojuntura del primer semestre de l’any i el balanç és “optimista”. Entre les xifres, destaca el fet que el Baix Penedès va arribar el juny a superar el llocs de treball actius que registrava el 2007. Transports i serveis lideren un creixement continu i ajuden de manera decisiva. A més, a la comarca s’ha registrat un increment del 14’8% dels llocs de treball en relació a 2019, fent evident que el periode postpandèmic està sent molt actiu.

Per la seva banda, l’Alt Penedès va experimentar un creixement més moderat, però, tot i amb això, remarcable. La creació de llocs de treball va passar del 2’7% al 2’8% interanual. La comarca ocupa el 16è lloc en dinamisme laboral a Catalunya, però, malgrat aquesta posició, s’està acostant de forma ràpida als màxims previs a la recessió de 2008. La taxa d’atur està al 8,9% que és la més baixa, precisament, des de l’any 2008. De totes maneres, l’Alt Penedès només se situa en la 40a posició de 42 comarques en termes de reducció d’atur.

En relació al periode de pandèmia, també s’ha registrat una pujada dels índexs destacable. Si es compara amb les xifres de 2019, la recuperació postpandèmia ha sumat gairebé 1.750 llocs de treball més al conjunt de la comarca.

També et pot interessar

Comentaris