L’associació Pro Vegueria Penedès insisteix en la necessitat de construir un nou eix transversal ferroviari

20/09/2023 - 17:46h

Reunió amb els diputats de la vegueria per demanar l’activació del projecte

La comissió del pla territorial de l’associació Pro Vegueria Penedès (PVP) i els diputats i diputades de les quatre comarques de la vegueria al Parlament de Catalunya es van reunir a l’ajuntament de Vilafranca per tractar de manera monogràfica del sistema ferroviari, tant de passatgers com de mercaderies pel corredor mediterrani.

L’objectiu de la trobada era buscar l’activació parlamentària de la proposta que va fer la Generalitat fa 10 anys sobre la construcció d’un eix transversal ferroviari que hauria d’enllaçar Lleida amb Tàrrega i Cervera, donar servei a Igualada i, des d’allà fer un ramal cap a Martorell per arribar a Barcelona i, quan fos possible, un altre cap a Girona.

Des de la PVP, que va comptar amb l’assistència del president Jordi Cuyàs i de quatre membres de la comissió, Pau Batlle va fer una detallada exposició de la situació “límit” que viu el sistema ferroviari a Catalunya on , a banda de l’AVE, no s’han construit noves línies en tot un segle.

Sis dels vuit diputats i diputades de la vegueria van assistir a la reunió de treball. Alba Vergés i Jordi Riba (Anoia), Lluïsa Llop i Ester Vallès (Alt Penedès), Yolanda López (Baix Penedès) i Adrià Guevara (Garraf) van coincidir amb l’associació PVP sobre la necessitat de fer realitat aquest eix transversal de ferrocarril.

Tots ells es van comprometre a fer arribar al Parlament i al Govern aquesta visió del tema que hauria de quedar reflectida en la proposta del Pla Territorial Penedès, en la proposta d’Avanç que s’ha de fer pública en els propers mesos. Al final de la reunió es va acordar repetir una altra trobada a final d’any per valorar la marxa de la proposta.

També et pot interessar

Comentaris