L’Agrupació Veïnal de Cunit denuncia la falta de climatització a les escoles del municipi

19/09/2023 - 12:34h

L’entitat adverteix de les males condicions dels alumnes

La nova Agrupació Veïnal de Cunit, creada fa pocs mesos, vol posar de manifest la situació d’extrema preocupació que genera l’absència de sistemes de climatització a les escoles del municipi. Les altes temperatures que es registren a l’interior de les aules en dies de molta calor, a vegades superant els 32 graus, “estan posant en risc la salut i el benestar dels nostres fills i filles”, assenyalen des de l’entitat.

Joaquín Marín, portaveu de l’Agrupació Veïnal, explica que la mesura que ha aplicat l’ajuntament de Cunit per tractar de solucionar el problema ha estat el de repartir ventiladors als col.legis. “Ara les temperatures ja no són tan altes, però la falta de climatització dels centre educatius és un problema molt greu”, indica.

Marín creu que “si tots els edificis públics, ja siguin municipals o d’altres administracions, disposen d’aire condicionat, és incomprensible que als col.legis no n’hi hagi”. Admet l’alt cost econòmic que suposaria dotar als centres d’aquesta mena d’infraestructura, però considera que és una qüestió de vital importància per als nens i nenes i també pel professorat i el personal laboral dels diferents centres educatius.

Des de l’Agrupació Veïnal es fa una “una crida urgent a les autoritats educatives i municipals perquè preguin mesures immediates per abordar la greu deficiència que es pateix a Cunit. Cal assignar recursos i prendre decisions que permetin la instal.lació de sistemes de climatització”.

També et pot interessar

Comentaris