Els usuaris del bus a Barcelona convoquen demà una concentració de protesta per exigir solucions

Consideren insuficient l’anunci de reforç de la línia perquè només cobreix la franja de primera hora del matí i desatén la resta del dia i el servei de tornada

La indignació dels usuaris del bus Vilafranca-Barcelona per la massificació i el deficient servei que ofereix l’empresa MonBus va creixent de manera que des de fa una setmana s’han començat a organitzar a través d’un grup de whatsapp que en pocs dies ha arribat als més de 500 membres. El grup comparteix informació sobre l’estat de la línia i recull les deficiències i incidències en el servei. A través del grup s’han fet crides a la mobilització com la que tindrà lloc demà a les 6 de la tarda a la plaça de la Vila per “exigir un servei digne”. La concentració es farà coincidint amb l’inici del ple municipal per tal de fer arribar la indignació a l’Ajuntament.

De la seva banda, el departament de Territori de la Generalitat ha anunciat aquesta tarda que a partir de demà dimarts reforça la línia d’autobús que cobreix el trajecte entre Vilafranca i Barcelona amb la incorporació d’un segon autobús a les 6.15 h i tres noves sortides a les 6.50 h, 7.40 h i 9.05 h. Aquestes tres sortides es prestaven de manera puntual segons les necessitats però ara es prestarà el servei de manera permanet a causa de l’alta demanda de passatgers. Des de Territori es reconeix el problema amb la línia Vilafranca-Barcelona però atribueix l’alta demanda de servei de bus a l’augment per “la manca de fiabilitat de la xarxa de Rodalies” a causa de les obres que Adif està fent a la R4.

Aquesta mesura queda lluny de les reclamacions dels usuaris, que consideren que són insuficients ja que només es cobreix la franja horària de primera hora del matí però en canvi deixa igual els autobusos de tornada a Vilafranca i la resta d’hores del dia, que també presenten problemes de massificació.

A nivell polític l’alcalde de Vilafranca, Francisco Romero, ha expressat a través de les seves xarxes socials el suport a les reivindicacions dels afectats i la determinació de l’Ajuntament de treballar per aconseguir solucions. Aquest matí, les dues parts, la regidoria d’Atenció Ciutadana, amb Miquel Medialdea al capdavant, i la direcció general de Transports i Mobilitat han abordat la situació en una reunió. També el grup de Junts ha portat el cas al Parlament i el diputat Ramon Tremosa ha presentat una sèrie de preguntes sobre les accions a fer per part del Govern per revertir aquesta situació.

Coincidint amb l’inici del curs universitari la setmana passada la demanda del servei de bus entre Vilafranca i Barcelona s’ha disparat. Des de primera hora del matí ja es poden veure cues quilomètriques al voltant de l’estació i són molts els usuaris que no aconsegueixen pujar a l’autobús que desitgen i han d’esperar a la sortida del següent. Aquesta escena es repeteix ja durant la resta d’hores del dia i també en els autobusos de tornada a Vilafranca.

També et pot interessar

Comentaris