Els ajuts a la rehabilitació energètica arriben enguany als locals comercials

L’Ajuntament de Vilafranca presenta la 3a convocatòria de subvenció per valor de 120.000€ íntegrament amb fons municipals

Fins a final d’any es poden sol·licitar els ajuts per a la rehabilitació i millora energètica d’habitatges i edificis d’habitatges que per tercer any convoca l’Ajuntament de Vilafranca. La novetat d’enguany és que les subvencions es poden sol·licitar també per a locals de planta baixa destinats a activitat comercial o de serveis. La presentació de la convocatòria l’han fet avui l’alcalde, Francisco Romero, i la regidora de Comerç, Lourdes Sánchez, que han destacat el mèrit de posar en marxa “unes subvencions 100% municipals amb una tramitació íntegrament gestionada des de l’Ajuntament”. D’aquesta manera, s’amplia el ventall de beneficiaris de les subvencions, que fins ara eren els particulars i les comunitats de propietaris, a més de les entitats amb local propi.

La partida pressupostària és de 120.000€ i els ajuts es concreten en un 30% per als particulars i poden arribar a un 40% per a les comunitats de propietaris de 3 o més habitatges. El tràmit de sol·licitud es pot consultar a la seu electrònica de la web de l’Ajuntament, https://seu.vilafranca.cat, i es poden demanar fins el 31 de desembre o fins a esgotar el pressupost. L’Ajuntament ha organitzat una sessió informativa adreçada als comerços el 26 de novembre a les 13.30h a l’edifici de l’Enològica.

Francisco Romero ha destacat aquest nou pas perquè Vilafranca avanci “en el lideratge pel que fa a la sostenibilitat i eficiència energètica”. Per Lourdes Sánchez, la inclusió dels locals comercials en aquesta convocatòria demostra que el comerç és una de les prioritats del govern municipal i forma part del procés d’actualització dels locals actualment actius i “atraure activitat als locals que estan tancats”.

D’altra banda, l’Ajuntament ha avançat que pròximament anunciarà una nova convocatòria d’ajuts per a l’accessibilitat i la instal·lació d’ascensors, també de 120.000€,

També et pot interessar

Comentaris