El curs escolar 2023/2024 arrenca a la Vegueria del Penedès amb 76.444 alumnes matriculats

13/09/2023 - 15:47h

Un 86% dels grups d’I3 i un 70% dels grups d’I4 tindran 20 o menys alumnes per aula als centre públics

L’Institut Escola Àngel de Tobies del Vendrell ha acollit aquest dimecres la presentació del curs escolar 2023-2024 a la Vegueria del Penedès. A l’acte hi han assistit el delegat del Govern al Penedès, David Alquézar, el director dels serveis territorials d’Educació, Josep Maria Colomé, l’alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez així com la directora de l’Institut, Yolanda Vallvé.

El curs escolar s’ha iniciat al Penedès amb un total de 76.444 alumnes matriculats (infantil, primària, ESO, Batxillerat i Cicles formatius). Desglossats per comarques a l’Anoia són 19456 que representa el 25,45%, a l’Alt Penedès són 17713 (23,17%), al Baix Penedès són 17.594 (23,02%) i al Garraf són 21681 (28,36%).

El 6 de setembre va arrencar el curs escolar per infantil, primària i secundària, aquest dimarts ho van fer les classe de batxillerat, cicles formatius de formació professional i ciclces de grup mitjà i superior i el proper dilluns 18 de setembre ho faran els cicles formatius per adults per acabar amb les escoles oficials d’idiomes que arrencaran a partir del 25 de setembre.

Pel que fa a les novetats d’aquest curs el director dels serveis territorials ha avançat que per segon any consecutiu es redueixen les ràtios a infantil 3. Així, un 86% dels grups d’I3 i un 70% dels grups d’I4 tindran 20 o menys alumnes per aules als centres públics. Colomé també ha destacat que el personal docent augmenta enguany amb un total de 81.335, 1.190 més que a l’inici del curs anterior.

Pel que fa a l’evolució s’aprecia la reducció de 281 alumnes respecte al curs anterior en l’etapa infantil, 601 en educació primària i l’increment de 19 alumnes a l’ESO.

L’etern problema de la Granada

Preguntat per la nova escola Jacint Verdaguer de la Granada i la finalització d’unes obres que s’han eternitzat, Colomé ha reconegut que el departament es va trobar amb una complicació extrema quan l’empresa que estava executant l’obra dos mesos abans d’acabar-la va tancar deixant l’obra a mig acabar. Des del departament es va estar buscant una solució el més ràpid possible en una situació ha dit “molt complicada”. “Vam buscar una solució àgil per no retardar encara més les obres”, explicava ja que una nova licitació hauria comportat un termini d’un a dos anys. Segons Colomé, després de “molts esforços” i davant la “complexitat” d’aquest escenari el departament va traspassar l’obra a una nova empresa. Pendents ara dels subministraments d’electricitat el secretari no ha volgut donar data concreta però ha manifestat que pel segon trimestre l’escola nova ja funcionarà a ple rendiment. De la seva banda, Alquézar s’ha compromés a fer la roda de premsa del curs escolar vinent a la nova escola Jacint Verdaguer.

Finalment, Alquézar explicava que l’objectiu és acabar de desplegar tots els serveis territorials de la Vegueria abans de la primavera del 2024. Així, dels 12 que hi haurà en queden només 4 per desplegar que són (Justícia, Economia, Presidència i Acció Climàtica). Les quatre ciutats grans de la Vegueria, doncs, tindran les següents seus territorials. A Vilafranca (Cultura, Acció Climàtica i Presidència), a Vilanova i la Geltrú (Interior, Igualtat i feminisme i Empresa i Treball), al Vendrell (Educació, Drets Socials i Justícia) i a Igualada (Territori, Salut i Economia).

També et pot interessar

Comentaris