Dos detinguts en una hípica de Santa Oliva per explotació laboral

La víctima no podia sortir del recinte, on malvivia en condicions higièniques deficients i envoltat d’excrements dels animals

La Guàrdia Civil va alliberar a principi de setembre una persona a qui tenien retinguda en un centre hípic situat al terme municipal de Santa Oliva, on l’obligaven a malviure en condicions higièniques deficients i envoltat dels excrements dels animals. El cos policial ha informat que el 6 de setembre va procedir a la detenció de dues persones, de les que només ha trascendit que tenen 26 i 31 anys, acusades d’un delicte de tràfic d’éssers humans en l’àmbit laboral. De la víctima es coneix que estava al país en situació irregular i els detinguts aprofitaven aquesta circumstància per explotar-lo com a mosso de quadra.

Els acusats obligaven la víctima, de nacionalitat peruana, a viure en un magatzem petit ubicat a les quadres dels cavalls, on s’hi apilaven fems i altres deixalles. Per a la higiene personal i cuinar havia d’utilitzar l’aigua que hi havia en un abeurador proper, sense mesures higièniques ni sanitàries.

Aquestes mancances han ocasionat a la víctima patologies diverses, que li han afectat els ulls i la pell, pèrdua de pes i afectació al seu estat emocional.

La víctima era obligada a treballar encara que no es trobés bé. Així mateix, els diners que rebia per la seva feina els gestionaven directament els seus explotadors.

La Guardia Civil i els serveis socials competents han gestionat la protecció de la víctima a qui han proporcionat un habitatge digne, i permisos temporals de residència i treball.

La operació s’ha coordinat amb la Fiscalia de Tràfic de Persones i Extrangeria a Tarragona, la Inspecció Territorial de Treball de Tarragona, i la Fundació Cruz Blanca.

Les diligències les porta el jutjat número 6 del Vendrell i, segons informa la Guàrdia Civil, l’operació continua oberta a dia d’avui.

També et pot interessar

Comentaris