Vilafranca reforça el servei a demanda de bus urbà amb una app pionera a Catalunya

L’objectiu del pla pilot és optimitzar l’ús del transport públic i augmentar la informació per als usuaris

Una aplicació pionera a Catalunya que vol apropar la informació sobre el bus urbà, a la vegada que reforça el servei a demanda i optimitza l’ús del transport públic ja està disponible a Vilafranca. El regidor de Noves Tecnologies, Miquel Medialdea, juntament amb Martí Jofre, representant de l’empresa Nemi, responsable de l’aplicació, i d’Autocars Penedès, que gestiona les dues rutes del bus urbà a Vilafranca, han presentat una nova eina que complementarà les opcions de sol·licitud del servei a demanda del bus urbà que hi havia fins ara, whatsapp, correu electrònic o via telefònica.

L’app, encara en fase de proves, representa un pas endavant per avançar “cap a una mobilitat sostenible i compartida” de manera que es reforça el servei a demanda que actualment funciona per dues vies: el Pas Bus, per als caps de setmana, només en funcionament quan hi ha reserves, i el Crida Bus, un servei fixe per als dies entre setmana, segons va informar Josep Sivill, d’Autocars Penedès.

L’aplicació, de nom PNDS flexible, és un projecte innovador amb un pla pilot que, de moment, només s’està provant a Vitòria, a Loulé (Portugal) i a Vilafranca. Els responsables de l’app han explicat que es va triar Vilafranca per les dimensions del municipi i per complementar el Pla de Mobilitat aprovat a final de la legislatura passada, tenint en compte l’aposta per la mobilitat sostenible que fa l’Ajuntament.

Les tres parts es van mostrar esperançades que l’aplicació ajudarà a incrementar l’ús del servei a demanda que, en dies festius, per exemple, es força baix, amb 5 o 6 sol·licituds. També es vol ampliar les possibilitat de reservar, ja que actualment el 85% de les reserves es fan via telefònica.

També et pot interessar

Comentaris