Sant Sadurní d’Anoia ja ho té tot a punt per iniciar les Fires i Festes d’aquest any

05/09/2023 - 17:40h

Santi Carda, protagonista del pregó a la plaça de l’Ajuntament

Les Fires i Festes 2023 de Sant Sadurní d’Anoia ja estan llestes. Dimecres arrenca un programa d’actes ampli i divers que tindrà el seu punt àlgid amb la Festa de la Fil.loxera, tant infantil com d’adults, el divendres. Després dels actes previs que es va iniciar dissabte, el primer moment multitudinari arribarà amb el pregó a càrrec de l’empresari i antic jugador d’hoquei patins, Santi Carda.

Dimecres a les 8 del vespre a la plaça de l’Ajuntament, el sadurninenc Carda repassarà les seves vivències esportives i festives. Els títols i el record dels Jocs Olímpics de Barcelona, on va guanyar una medalla, centraran una part del seu pregó, però també s’endinsarà en els molts anys d’experiències personals a la festa, primer com a nen i adolescent i després com a persona adulta.

El programa de celebració inclou els concerts de la Banda Neón, Les que Faltaband, Ciudad Jara, Hashtack, Mishima, Pupil.les, Balkan Paradise i Sra.Tomasa. Igualment, a l’Ateneu hi haurà la novetat de tres concerts, cada dia a les 7 de la tarda, a càrrec de l’Orquestra Montgrins (dissabte 9), Albert Pla (diumenge 10) i Anna Roig (dilluns 11). Són tres concerts de pagament que busquen ampliar l’oferta musical i el tipus de públic de les Fires i Festes.

El dia àlgid de la celebració arribarà, com és habitual, el dia 8. Després de l’empalmada de la nit anterior amb Les que Faltaband i la DJ Laura Glen, serà el torn de la Festa de la Fil.loxera, versió infantil pel matí i versió adulta per la tarda-vespre.

A les 11 del matí hi haurà a la plaça de l’Església la plantada d’elements de la Festa de la Fil.loxera infantil i tot just a continuació començarà el recorregut festiu que anirà des de la mateixa plaça de l’Església fins la plaça de l’Ajuntament.

A la tarda arribarà la gran explosió groga amb la Festa de la Fil.loxera dels adults. A 2/4 de 7 es plantaran els elements festius al carrer Raval i a les 10 del vespre arrencarà el recorregut amb inici al carrer Raval i final a la plaça de l’Església . La concentració prèvia es durà a terme a Cal Ritu.

Es preveu que les Fires i Festes 2023 tinguin una gran participació tenint en compte que coincideixen amb el cap de setmana de l’Onze de Setembre. Entre les novetats d’enguany també destaca la recuperació de la fira de Menjars del Món.

També et pot interessar

Comentaris