Tot al groc!

25/08/2023 - 10:00h

Publiquem un extra de les Fires i Festes de Sant Sadurní que començaran el 2 de setembre i s’allargaran fins al 16

Sant Sadurní d’Anoia ja ho té tot a punt per tornar-se a vestir de groc. A partir del 2 de setembre arrenca l’ampli programa de les Fires i Festes 2023 que s’allargarà fins el dia 16 amb més de 50 activitats previstes, amb el gruix centralitzat entre els tradicionals dies 6 i 9 de setembre.

El programa d’enguany conserva l’esquema d’edicions precedents, però introduint algunes modificacions. Els concerts musicals estrella aniran a càrrec de Ciudad Jara (8 de setembre), Mishima (9 de setembre) i Senyora Tomasa (10 de setembre.

Una de les novetats és la programació de concerts musicals de caire més familiar al pavelló de l’Ateneu, a les tardes dels dies 9, 10 i 11. Anna Roig, Albert Pla i la Cobla Orquestra Montgrins els protagonitzaran. Aquests concerts a l’Ateneu seran els únics amb preu d’entrada (entre 5 i 6 euros).

El grans moments

Amb tot i com és tradicional any darrere any, els moments més esclatants arribaran amb la Festa de la Fil·loxera infantil i la d’adults. La infantil compleix 31 anys i la dels adults, 42. El 2022 es van celebrar el 30è i 40è aniversari respectivament. La celebració de la d’adults s’hauria d’haver dut a terme el 2021, però les restriccions de la pandèmia van obligar a l’ajornament. Aquest 2023 no hi haurà efemèride, però l’esclat de la festa tradicional no faltarà a la seva cita habitual.

El color groc es convertirà en el protagonista absolut de tots els carrers i places sadurninenques per celebrar una tradició i una festa que el 2017 va ser declarada com a Festa Popular d’Interès Nacional. Haver convertit una de les crisis més grans de la història de Sant Sadurní d’Anoia en un motiu de festa i tradició és un valor que ha estat cabdal per situar les Fires i Festes al mapa de Catalunya.

Curs escolar

Per segon any consecutiu, la festa coincideix amb l’inici del curs escolar. La nova realitat educativa del país fa pensar que aquest fet ha vingut per quedar-se i, per tant, les modificacions que es van introduir en el programa de l’any passat per adaptar-se a les noves circumstàncies, hauran de ser definitives.
Pel que fa als quatre escenaris principals de la celebració estaran ubicats al Parc de la Rambla, l’esplanada del CAP, el parc Lluís Companys, on es recuperarà la fira de Menjars del Món, i el carrer Alacant, on s’instal·larà la fira.

Tot és a punt, doncs, perquè comenci la gran festa.

També et pot interessar

Comentaris