Verds, Joves, Vella i Minyons, l’ordre d’actuació de la diada de Sant Fèlix

24/08/2023 - 22:48h

Els verds no amaguen la intenció de tirar el 3d10fm i els Xicots volen descarregar el primer 4d8 de la temporada la diada de vigília

Aquest dijous, l’auditori de Vinseum ha acollit el sorteig d’ordre d’actuació de la diada de Sant Fèlix del proper 30 d’agost a la plaça de la Vila de Vilafranca. El sorteig ha tornat a somriure a la colla local perquè els Castellers de Vilafranca, de la mà del seu cap de colla Sisco Bonet, ha tret la tarjeta amb sant Fèlix que li ha permès escollir ser primers en actuar a la diada que un any més patrocina Serveis Mèdics Penedès. Per la situació de la plaça i del sorteig Joves, Vella i Minyons completaran l’ordre de les sis rondes possibles segons les normes d’actuació en una actuació que començarà puntualment a les 12.15h

Pel que fa a les actuacions de festa major del 29 i 31 la moneda ha dictat que els Verds obrin plaça i els Xicots actuin segons, mateix ordre que se seguirà el dia 1 a l’actuació de la festa major dels petits. En aquestes dues actuacions la cap de colla dels Xicots, Tamara González ha explicat que el gran objectiu de la colla de la camisa vermella és descarregar el 4d8 i recuperar altres castells que fa dies no veuen la llum. “Estic convençuda que farem la millor actuació de la temporada”, ha assegurat González.

Pel que fa als Verds de la mà del seu cap de colla aquest ha mantingut que les dues diades són perquè aportin grans castells. “Volem que la gent s’acosti a la plaça. Hi farem grans castells també”. En aquest sentit, Benet ha explicat al 3d8 que s’està treballant la possibilitat de fer simultàniament dos castells. “Volem que el 29 i el 31 tornin a ser diades de grans castells”, referma Benet. Precisament els verds ostenten en aquest sentit una de les gestes més rellevants quan en l’època de Melilla, el 2001 per Sant Ramon els vilafranquins van completar el 3 i el 4d9 amb folre simultànis i el 2006 la colla va repetir dos castells a la vegada per Sant Ramon, aquest vegada la td8f i el pd7f.

Dades històriques

A l’acte del sorteig el periodista casteller de RTV Vilafranca, Pep Ribas, un gran amant de les estadístiques ha aportat quatre dades molt significatives. Així, en l’època moderna i en dades a partir del 1983, Vilafranca del Penedès ja ha vist fins a 901 castells de nou, la plaça de la vila 829 i la diada de sant Fèlix 433. “Una demostració clara en l’amor que totes les colles hi han posat en aquesta plaça” ha mantingut.

Continuant amb les dades Ribas ha explicat que aquest sant Fèlix es compliran 40 anys del primer castell de 9 carregat a Vilafranca del segle XX amb el 4d9f de la Vella de Valls.

La colla Joves compleix el 35è aniversari del castell de nou descarregat del segle XX a Vilafranca, en concret el 1986.

Dels Minyons de Terrassa ha explicat que es compleixen 30 anys del primer castell de nou descarregat a Vilafranca. Va ser en aquesta diada de la història castellera on tres colles descarreguen un castell de nou. Vella, Verds i Minyons ho van fer.

Dels Castellers de Vilafranca compleixen aquest any el desè aniversari del primer 3d10fm descarregat a la seva història després de 7 carregats i 21 intens. El tercer descarregat de la història després que Minyons fessin els dos primers.

I finalment dels Xicots de Vilafranca ha explicat que es compleixen 35 anys de la primera td7 carregada per Sant Fèlix. Una colla, la de la camisa vermella que els anys 1988 i 1989 va actuar per la diada de Sant Fèlix. També fa 25 anys que a la diada de la vigília va carregar un 4d8.

Finalment i pel que fa a les previsions no hi ha hagut massa concreció i així la Vella, de la veu del seu cap de colla Manel Urbano, ha parlat de 4d9fa, pd8fm, dos castells que la colla ja ha descarregat aquesta temporada, castells que podrien acompanyar el 5d9f i la td8. Els Minyons de Terrassa porten en cartera la td9fm que ja han descarregat aquesta temporada i la resta serien el 3 i el 4d9f amb el dubte de si arriben a temps amb el 5d9f. De la seva banda la Joves manté la seva ambició quan ve per sant Fèlix i està assajant el 5d9f, la td8 neta i el 3 i 4d9f. Finalment, Sisco Benet ha explicat que estan treballant set castells gamma extra amb el 3d10fm com a castell estrella.

També et pot interessar

Comentaris