La Sardana Blanca torna el dissabte dia 2 de setembre per festa major de Vilafranca

24/08/2023 - 15:21h

La cinquena edició espera registrar un rècord de sardanistes

El proper dissabte 2 de setembre i dins els actes de la Festa Major a partir de les 20.30 hores la plaça de la Vila acollirà la cinquena edició de la sardana blanca, enguany dedicada als petits i joves. L’acte està organitzat per l’escola de sardanes Visca del Casal de Vilafranca amb els suport dels administradors i l’Ajuntament de Vilafranca i la col·laboració de la confederació Sardanista de Catalunya, Òmnium Cultural i l’ANC.

L’acte s’iniciarà amb el pregó de la Sardana, a càrrec de Xavier Tresseras, president de la Confederació Sardanista de Catalunya que donarà pas a la vetllada popular oberta i que es recomana anar de vestit blanc. Aquesta serà la primera vegada que a Catalunya es fa el pregó de la sardana.

El punt més important serà el moment en el qual sardanistes de tot Catalunya sortiran a la plaça fent el galop per omplir la plaça amb anelles, tot ballant i reivindicant perquè la Unesco declari la sardana Patrimoni Cultural i Immaterial de la Humanitat en suport a la cultura i la llengua catalana.

L’apartat musical anirà a càrrec de la cobla vilafranquina Catània que oferirà un repertori amb, entre d’altres, les sardanes Camí de la Unesco d’Anna Abat, Martí Sardana Groga, de Ramon Soriano i també la sardana estrenada l’any 1926 del mestre vilafranquí Francesc de Paula, La Festa Major de Vilafranca amb fragments de Goigs i balls.

Aquest any s’espera un rècord d’assistència tant de sardanistes com de públic.

També et pot interessar

Comentaris