Una tortuga careta diposita 18 ous a la platja de Calafell

Retirada dels ous de tortuga a la platja de Calafell (Foto: CREAC)
14/08/2023 - 18:00h

Va ser descoberta dissabte a la matinada i els experts del CREAC se n’han fet càrrec per a la seva incubació

Un exemplar de tortuga careta va dipositar dissabte, cap a la una de la matinada, prop d’una vintena d’ous a la platja de Calafell, segons va descobrir una persona que passejava per l’indret i que va veure com l’animal sortia del mar i dipositva els ous a la sorra, a l’alçada del carrer Mallorca de la platja calafellenca.

No és el primer cop que es produeix una posta d’ous de tortuga careta a Calafell o en altres indrets de la costa del Baix Penedès -com el mes de juliol d’aquest mateix any a la platja de Coma-ruga, aleshores amb un centenar d’ous- i, de fet, ja s’han organitzat torns de vigilància per controlar que no es malmetin els ous.

En aquesta ocasió, els efectius animalistes del Centre de Recerca i Educació Ambiental de Calafell (CREAC) van recollir 18 ous per tal de dur-los a una incubadora i tractar-los amb les millors condicions per garantir l’èxit en la descendiència de l’exemplar de tortuga careta, que ja estava controlada amb un xip.

Suposadament, en tractar-se d’una època de l’estiu avançada i amb molta gent per la platja i el passeig marítim il·luminat, des del CREAC es creu aquesta circumstància pot haver motivat que la posta hagi estat en aquesta ocasió ràpida i molt menor del que seria habitual en una tortuga careta.

La retirada dels ous del niu es va fer en col·laboració d’efectius de la Policia Local de Calafell i de Protecció Civil.

A València
Segons ha apuntat el ‘Diari de Tarragona’, la tortuga que va posar ous a Calafell tindria uns 50 anys i fa un parell de mesos que ja va fer una posta en una platja de València. Precisament, el temps mitjà d’incubació abans de néixer les cries de tortuga careta és també d’uns 2 mesos, i aleshores se la va xipar per poder seguir el seu camí al mar.

També et pot interessar

Comentaris