Els Xicots estrenen el 7d7 a la diada de Màrtirs Street

07/08/2023 - 11:51h

Dissabte a la tarda va tenir lloc la 56a edició de Màrtirs Street, amb la participació dels Xicots de Vilafranca i els Castellers de Barcelona

Els Xicots de Vilafranca que van sortir en segona posició a la diada de Màrtirs Street, van iniciar la diada castellera amb el sisè 5d7 de la temporada, un castell que dominen a la perfecció i en el que es nota la confiança que li tenen. En segona ronda va venir l’estrena del primer 7d7 de la temporada, que en tot moment va mostrar-se com una estructura sòlida, amb un tronc renovat i un pis de terços molt jove, demostrant així l’èxit dels assaigs joves que els Xicots porten treballant des d’inici de temporada.

Van finalitzar la ronda de castells amb un 4d7 de mida petita, amb estrenes al tronc i amb la vista posada al futur, per tornar-lo a pujar un pis molt aviat. Van acabar amb l’estrena d’una nova alineació sencera de pilar de 5, i per concloure la diada hi van fer 5 pilars de 4.

Per altra banda, els Castellers de Barcelona van iniciar l’actuació amb un pilar de 4 de dol, seguidament a primera ronda van descarregar el 5d7, acompanyat del 4d8 i acabant amb un 7d7 i un vano de 5.

En acabar l’actuació castellera, l’associació de veïns de la Vall del Castell, els Xicots de Vilafranca i els Castellers de Barcelona van organitzar una botifarrada popular per sopar, en acabar va punxar DJ Totiako per amenitzar la festa.

Aquest dijous 10 d’agost, els Xicots de Vilafranca presentaran la campanya de la Festa Major 2023, a les 6 de la tarada a Cal Noi-Noi. Amb l’anunci d’assaigs especials, el cartell del 23è aniversari de Cal Noi-Noi i la tradicional ‘’Red Party’’, i el vídeo que engegarà motors cap a la Festa Major!

El proper compromís casteller de la colla serà dimarts 15 d’agost, a la festa major de Castelldefels, acompanyat dels Castellers de Castelldefels i els Minyons de l’Arboç.

Les dues últimes fites abans del 29 d’agost seran: dissabte 19 d’agost, celebraran la diada de pre Festa Major, acompanyats dels seus fillols els Bous de la Bisbal i els Castellers del Foix. L’endemà 20 d’agost tornen a Castellbisbal, tradicional plaça on els Xicots hi han actuat en més de 20 ocasions.

La colla convida a tothom a donar un cop de mà als assajos a Cal Noi Noi, dimarts i dimecres a les 21h. I els divendres a partir de les 22h.

També et pot interessar

Comentaris