Calafell disposarà d’una nova residència per a gent gran i per a persones amb discapacitat intel.lectual

02/08/2023 - 12:30h

L’Ajuntament ha aprovat la cessió d’espais a la Masia de la Sínia

L’Ajuntament de Calafell ja ha posat en marxa la creació d’una nova residència per a persones grans a la Masia de la Sínia, equipament que també inclourà una part dedicada a persones amb discapacitat intel.lectual. La junta de govern ha aprovat la cessió dels espais necessaris al recinte de la masia, on ja s’hi ubica actualment un centre de dia. Ambdós equipaments estaran connectats i compartiran alguns serveis.

El pressupost d’aquest projecte serà un dels més elevats de la història del municipi. Està prevista una inversió global de 13 milions d’euros, que es finançaran a través de diverses vies. Per una banda, els fons europeus Next Generation aportaran 5 milions d’euros i, per altra, la Generalitat n’hi destinarà 4 milions més. Finalment, la Fundació Santa Teresa aportarà 4,3 milions d’euros.

La Fundació Santa Teresa, que ja gestiona el centre de dia, rebrà una concessió per a la residència de 50 anys, prorrogables uns altres 25 anys més. Dins d’aquest acord, l’Ajuntament serà titular directe del 5% de les places. La capacitat del nou centre serà de 120 places.

Les obres s’executaran en dues fases, que inclouran 60 places cadascuna. Una singularitat del projecte és que es fomentarà l’autonomia de les persones que hi resideixin. En aquest sentit s’habilitaran petits apartaments per a persones grans que es valen per elles mateixes, però que necessiten cures o atenció d’especialistes.

A més, el nou centre també acollirà persones amb discapacitat intel.lectual. Seran persones que poden viure soles, amb una mínima supervisió, la qual cosa redunda en la seva autonomia i qualitat de vida.

L’alcalde Ramon Ferré ha recordat que “tenir una residència pública per a persones grans és una demanda històrica del nostre municipi. Des de fa dècades que a Calafell es demanda un equipament així. Ens n’hem d’alegrar per aconseguir-ho i, a la vegada, retre homenatge a moltes persones que hi han lluitat, part de les quals no ho podran veure”.

També et pot interessar

Comentaris