Xifra rècord d’afiliacions a la Seguretat Social a l’Alt Penedès durant el primer semestre d’aquest any

01/08/2023 - 11:00h

El mercat de treball viu el millor moment des de 2008

El mercat de treball altpenedesenc ha tancat el primer semestre de l’any amb xifres històriques. Al tancament del segon trimestre la comarca registra un total de 43.355 llocs de treball, la xifra més alta des de juny de 2008. Al mateix temps, s’ha registrat la segona xifra més baixa de persones aturades des de l’octubre de 2008.

Segons el tipus de règim d’afiliació, s’observa un creixement del 3,3% entre els assalariats i del 0,1% d’autònoms, una evolució idèntica a la del conjunt de Catalunya. Així s’ha tancat el semestre, amb 35.660 assalariats i 7.695 autònoms.

L’informe trimestral del mercat de treball que elabora la Cambra de Comerç de Barcelona també posa de manifest que s’ha incrementat el número d’empreses dels trams de major dimensió, és a dir, les mitjanes i grans. A nivell de mitjanes empreses, s’ha registrat una pujada del 7’5% i a nivell de grans empreses (de més de 250 treballadors), un augment del 10%.

A l’Alt Penedès hi ha registrades fins a 3.257 empreses. Per sectors, a la construcció i els serveis s’han mantingut les xifres de l’any passat, mentre que a agricultura ha disminuit de forma molt lleugera.
Per altra banda si s’atén a la residència padronal de l’afiliat, en lloc de la seu de l’empresa, les persones afiliades han augmentat un 1,3% a la comarca respecte un any enrere, fins a les gairebé 49.400 persones a finals de juny d’aquest any.

També et pot interessar

Comentaris